Extras din procesul verbal al şedinţei de marţi, 7 octombrie 2008, ora 10.00

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului: Răsvan Popescu, Radu Teodorel, Attila Szasz, Constantin Duţu, Gelu Trandafir, Grigore Zanc, Ioan Onisei, Cristina Trepcea, Dan Grigore.

08.10.2008


Trimiteteţi articolul prin email title=

1. Solicitări licenţe audiovizuale prin satelit:

 • S.C. Locic Media SRL Bucureşti pentru programul 10+

Solicitarea se va reprograma. Consiliul a comunicat reprezentanţilor societăţii ca la şedinţa la care vor fi reprogramaţi să fie prezentă şi o persoană care să susţină proiectul din punct de vedere editorial.

 • S.C. Romtelecom SA Bucureşti pentru programul Dolce Info

Consiliul a hotărât să se solicite un punct de vedere de la MCTI. Solicitarea se va reprograma după ce primim punctul de vedere.

2. Solicitare licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii:

 • S.C. Telnet SRL Beliu - Arad (videotext pentru mai multe localităţi din judeţul Arad).

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

3. Rapoarte de monitorizare:

Membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu a respectat prevederile Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoare la dreptul la respectarea vieţii private şi de familie a persoanelor (art. 36, alin. 1 şi 2) şi pe cele referitoare la interdicţia de a prezenta imagini ale unei persoane fără a avea acordul acesteia (art. 37, alin. 1).

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

Adresă de răspuns către reclamant.

 • PRO TV – emisiunea „Ştirile PRO TV”, difuzată pe data 15.09.2008 – reclamaţia nr.12275/16.09.2008, titlul reportajului: „Îmbogăţiţi de leu”.

Consiliul a hotărât să se trimită adresă de atenţionare postului. Adresă către post şi adresă de răspuns către reclamant.

 • Europa FM, Radio Guerrilla, Radio 21spot publicitar pentru UPC.

Nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei audiovizuale în vigoare.

4. Informare a Serviciului Inspecţie cu privire la:

Membrii Consiliului au constatat că în emisiunea „În ring cu birocraţia” au fost încălcate prevederile din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, respectiv, ale art. 42, privind principiul audiatur et altera pars, precum şi pe cele ale art. 71, referitoare la informare corectă.

În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor au fost 2 propuneri de sancţionare: somaţie publică şi amendă.

Prima propunere a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 6 voturi pentru, de următorii membri: Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Attila Szasz, Gelu Trandafir, Constantin Duţu, Radu Teodorel. Doamna Cristina Trepcea, dl. Grigore Zanc şi dl.Dan Grigore au votat pentru amendă.

 • CTV Constanţa – reclamaţia nr.12881/26.09.2008 – nu au fost încălcări ale legislaţiei audiovizuale în vigoare.

Membrii Consiliului au constatat că postul TV Bacău nu a respectat prevederile din Legea audiovizualului nr. 504/2002, art. 27, alin. 1, şi pe cele ale art. 112 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, referitoare la difuzarea publicităţii.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

Membrii Consiliului au constatat că postul TV Rădăuţi nu a respectat prevederile Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, art. 42, alin. 2, privind principiul audiatur et altera pars.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

Membrii Consiliului au constatat că au fost încălcate dispoziţiile art. 35 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, referitoare la timpul de difuzare alocat publicităţii.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

Membrii Consiliului au constatat că au fost încălcate prevederile art. 42, alin. 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, privind principiul audiatur et altera pars.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

Adrese de răspuns către reclamanţi.

5. Decizii de autorizare

 • Regio Radio Covasna – DA
 • Radio ZU Topolog – DA – 30 de zile retransmisie integrală.

6. Solicitări prelungiri licenţe audiovizuale cu 9 ani:

 • S.C. Tonight SRL Sîngeorz Băi pentru Tonight FM Sîngeorz Băi;
 • S.C. PRO TV SA Bucureşti pentru PRO TV Galaţi, Miercurea Ciuc şi pentru PRO FM Cluj, Braşov.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

7. Solicitare cedare licenţă audiovizuală:

 • S.C. Ex Computers SRL Seini către S.C. Nord Vest Trust Media SRL Satu Mare pentru TV Focus Satu Mare.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

8. Discutare adrese :

 • nr.12648/23.09.2008 de la S.C. CDB Net Telecom SRL Ocna Mureş – solicită reanalizarea sancţiunii cu amendă acordată societăţii cu informare a Serviciului Inspecţie.

Consiliul a hotărât în unanimitate transformarea sancţiunii cu amendă în somaţie publică.

 • nr.13018/30.09.2008 de la S.C. Realitatea Media SA – Plângere prealabilă prin care se solicită revocarea Deciziei C.N.A nr.681/09.09.2008.

Consiliul a respins solicitarea.

 • nr.13143/02.10.2008 de la Ministerul Apărării – solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spoturilor radio/TV de promovare a evenimentului „MIL FEST – 2008”.

S-a aprobat. Adresă de răspuns.

 • nr.13156/02.10.2008 de la Asociaţia Copii pentru Copii Bucureşti – solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spoturilor radio/TV de promovare a Festivalului Naţional de Muzică pentru Copii „Contrapunct”.

S-a aprobat. Adresă de răspuns.

 • nr.13274/06.10.2008 de la Banca Naţională a României – solicită promovarea în regim de campanie de interes public a proiectului „Zilele Culturale ale BCE – România 2009”.

S-a aprobat. Adresă de răspuns.

9. Întâlnire cu inspectorii teritoriali - pentru instruire cu privire la modul de aplicare al Deciziei C.N.A. nr. 792/30.09.2008 privind campania electorală – ora 12.00.