Extras din procesul verbal al şedinţei de joi, 27 noiembrie 2008, ora 10.00

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului: Răsvan Popescu, Attila Szasz, Gelu Trandafir, Grigore Zanc, Ioan Onisei, Cristina Trepcea, Constantin Duţu, Christian Mititelu, Narcisa Iorga.

28.11.2008


Trimiteteţi articolul prin email title=

1. Rapoarte de monitorizare :

În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor cu invitatul permanent al emisiunii, dl. Alupei şi cu reprezentantul postului au fost 2 propuneri: sancţionarea postului cu somaţie publică şi acordarea dreptului la replică sau sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 2.500 lei şi acordarea dreptului la replică.

Cea de a doua propunere a fost votată cu 7 voturi pentru şi 2 împotrivă (domnii Răsvan Popescu şi Constantin Duţu au votat pentru somaţie publică şi drept la replică).

Adresă de răspuns către reclamant.

2. Solicitări cedare licenţe audiovizuale:

 • S.C. Didahia Severin SRL Drobeta Tr. Severin către Episcopia Severinului şi Strehaiei pentru Radio Lumina;
 • S.C. ISP Topall SRL Roman către S.C. City Net SRL Roman pentru Topall TV;
 • S.C. Impact FM SRL Satu Mare către S.C. Automotive SRL Satu Mare pentru Radio Impact;
 • S.C. Auto ARO Group SRL C-lung Muscel către S.C. Auto Pro Mond SA Bascov pentru Tele 7 Muscel.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

3. Solicitări prelungire licenţe audiovizuale cu 9 ani:

 • S.C. Scorpion Impex Evenimentul Sibian SRL pentru Televiziunea Eveniment Sibiu;
 • S.C. SBS Broadcasting Media SRL Bucureşti pentru Kiss FM Braşov.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

4. Solicitări schimbare denumire post:

*- S.C. Ex Tour Silvana SRL Haţeg din Radio Cristal FM în Radio Mondo FM şi din TV Cristal în TV Mondo;

*- S.C. Realitatea Media SA din Realitatea Action Film în Actionstar; Realitatea Comedy Film în Comedystar; Realitatea Premier în Cinestar.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

5. Propuneri de subiecte pentru agenda Reuniunii EPRA, ce va avea loc la Tallin în perioda 06 – 08.05.2009.

Consiliul a aprobat 2 subiecte.

6. Protocol de colaborare între C.N.A. şi ORTT

Protocolul a fost aprobat în unanimitate.

7. Discutare adrese :

 • nr.17423/24.11.2008 de la TVR – solicită ca emisiunea „Atenţie copii”, ediţiile difuzate pe 6 şi 27 decembrie 2008, să fie difuzate în regim de campanie de interes public/să poată prezenta pe genericul de final siglele partenerilor şi sponsorilor.

S-a aprobat. Adresă de răspuns.

 • nr.17457/24.11.2008 de la Ambasada Statelor Unite ale Americii – solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spotului de promovare a concursului internaţional « Democracy Video Challenge »

S-a aprobat. Adresă de răspuns şi Recomandare către posturi să spijine această campanie.

 • nr.17609/27.11.2008 de la Pro Pager – solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spoturilor de promovare « 60 de ani de la existenţa Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului »

S-a aprobat. Adresă de răspuns.

 • nr.17069/18.11.2008 de la S.C. Cargo Speed SRL Sibiu – solicită includerea postului TV Sibiu în experimentul DVBT al Radiocom.

S-a aprobat.

8. Discuţii cu privire la unele emisiuni difuzate de posturile de radio şi de televiziune în campania electorală.

 • Antena 1, Antena 3 – emisiunile: „Ştiri, „Sinteza zilei”, În gura presei”, difuzate pe 25 şi 26.11.2008 – reclamaţia nr.17597/26.11.2008 de la doamna Elena Udrea, candidat PDL.

În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor au fost 3 propuneri: sancţionarea postului Antena 3 cu amendă în cuantum de 2.500 lei; sancţionarea postului cu somaţie publică şi acordarea dreptului la replică sau sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 2.500 lei şi acordarea dreptului la replică.

Cea de a treia propunere a întrunit numărul legal de voturi fiind votată cu 7 voturi (domnii Ioan Onsei şi Constantin Duţu au votat pentru amendă în cuantum de 5.000 lei şi acordarea dreptului la replică).

Consiliul a hotărât cu 8 voturi pentru şi 1 vot împotrivă (d-na Narcisa Iorga) sancţionarea postului cu somaţie publică.

Adresă de răspuns către reclamant.

(d-na Cristina Trepcea nu a mai participat la discutarea următoarelor subiecte)

 • Antena 1, Antena 3emisiuni de ştiri difuzate pe data de 26.11.2008 referitoare la dl. Ioan Neculaie, candidat PD-L

După vizionarea imaginilor şi a discuţiilor au fost 3 propuneri: sancţionarea postului Antena 1 cu amendă în cuantum de 2.500 lei şi a postului Antena 3 cu amendă în cuantum de 5.000 lei; sancţionarea postului Antena 1 cu somaţie publică, iar pentru Antena 3 abaterile din aceste emisiuni să fie incluse în sancţiunea votată anterior sau ca pentru toate abaterile şi cele reclamate de doamna Elena Udrea şi cele cu dl Ioan Neculaie postul Antena 3 să fie sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi acordarea dreptului la replică doamnei Elena Udrea, iar pentru postul Antena 1 sancţionarea cu somaţie publică.

Ultima propunere a întrunit numărul legal de voturi fiind votată cu 7 voturi pentru şi 1 vot împotrivă (dl. Grigore Zanc).

Adresă de răspuns către reclamant.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.

În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor au fost 2 propuneri: dl. Ioan Onisei a propus sancţionarea postului cu amendă în cuntum de 2.500 iar dl. Răsvan Popescu a propus sancţionarea postului cu somaţie publică.

Propunerea d-lui Ioan Onisei a întrunit numărul legal de voturi fiind votattă cu 7 voturi (dl Răsvan Popescu a votat pentru somaţie publică).

Adresă răspuns către reclamant.

Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică pentru emisiunea „Revista presei”.

Adresă de răspuns către reclamanţi.

Consiliul a hotărât cu 7 voturi pentru şi 1 vot împotrivă (dl. Christian Mititelu) sancţionarea societăţii cu somaţie publică.

 • Antena 1 Galaţi-Brăila – emisiunea „Agenda electorală”, difuzată pe data de 24.11.2008.

În urma vizionării au fost 2 propuneri: sancţionarea postului cu somaţie publică sau să se trimită adresă postului, în cazul în care cei lezaţi solicită drept la replică, să fie acordat.

Cea de a doua propunere a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 6 voturi pentru şi 2 împotrivă(Ioan Onisei şi Christian Mititelu au votat pentru somaţie publică).

Adresă către post.

 • Adresa nr.17641/27.11.2008 de la dl. Viorel Hrebenciuc, candidat PSD. Adresă de răspuns.

9. Diverse.

Comunicat de presă să reamintească radiodifuzorilor că de pe data de 28.11.2008, ora 24.00 nu au voie să mai difuzeze sondaje de opinie, televot-uri sau anchete făcute pe stradă.