Extras din procesul verbal al şedinţei de miercuri,4 iunie 2008, ora 12.00.

04.06.2008


Trimiteteţi articolul prin email title=
Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului: Răsvan Popescu, Radu Teodorel, Cristina Trepcea, Gelu Trandafir, Dan Grigore, Ioan Onisei, Attila Szasz, Emanuel Valeriu, Constantin Duţu

1.Discuţii cu privire la emisiunile difuzate de posturile de radio şi de televiziune în campania pentru alegerile locale.

  • Antena 3 – emisiunea „Votul la români”, difuzată pe data de 01.06.2008 – reclamaţii referitoare la difuzarea înainte de ora 21.00 a rezultatelor din sondajele de tip exit-poll. Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică.
  • TVR 1 şi Realitatea TV – emisiunea „România votează”, difuzată pe data de 29.05.2008, respectiv emisiunile de ştiri difuzate de postul Realitatea TV pe data de 30.05.2008. În urma vizionării imaginilor şi a discuţiilor au fost 3 propuneri referitoare la TVR: dl. Radu Teodorel a propus să se solicite un punct de vedere de la post; d-na Cristina Trepcea a propus să se solicite un punct de vedere de la AJR; dl. Attila Szasz a ropus să se trimită Comunicat de presă. Niciuna din propuneri nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Referitor la Realitatea TV – serviciul Comunicare – adresă către reclamant/dacă consideră că trebuie să i se dea dreptul la replică să solicite postului acest lucru.
  • N 24 - emisiunea „Electoral”, difuzată pe data de 01.05.2008 – Serviciul Comunicare – adresă de atenţionare către post.
  • CTV Constanţa – reclamaţia PSD Constanţa/emisiune electorală difuzată pe data de 30.05.2008 – adresă răspuns către reclamant cu ce sancţiuni a primit postul pe electoral.
  • TV Alfa Omega Buzău - reclamaţie – nu se confirmă reclamaţia dar s-a constatat difuzarea de programe în plus faţă de avizul de retransmisie – Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea societăţii cu somaţie publică .
  • Media ATV Alexandria – reclamaţia PDL referitoare la emisiunea „Ştirile Media ATV” - va solicita înregistrarea de la post - Se va rediscuta.
  • 1 TV Bacău – reclamaţiii de la PSD – Nu se confirmă reclamaţiile
  • Adresele nr.7639 şi nr.7661/03.06.2008 de la TVR – solicită precizări cu privire la timpii de antenă pentru candidaţii la primărie în turul doi de scrutin .

2. Diverse.