Comunicat - Sancțiuni, Ședința CNA din data de 19.07.2012 -

19.07.2012


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţă publică, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru posturile de televiziune centrale (perioada monitorizării : 12-15.07.2012) cu privire la respectarea prevederilor art. 3 din Decizia nr. 586 din 10 iulie 2012 pentru reflectarea pe posturile de radio și de televiziune a referendumului privind demiterea Președintelui României, potrivit cărora „În cadrul emisiunilor de dezbatere, numărul participanților care exprimă puncte de vedere pentru și împotriva demiterii Președintelui României trebuie să fie egal ; în cazul în care unul dintre cei invitați nu participă, acest fapt trebuie menționat pe post ; absența punctului de vedere al uneia dintre părți nu exonerează realizatorul/moderatorul de asigurarea imparțialității.”

Constatând încălcarea dispoziţiilor legale anterior invocate, membrii Consiliului au hotărât să sancţioneze cu somaţie publică posturile de televiziune Antena 3, Digi 24 şi Naşul TV. În sancţiunea pentru postul Antena 3 s-a reţinut şi nerespectarea prevederilor art. 6 alin. 1 din Decizia nr. 586/2012 referitoare la condiţiile de difuzare a sondajelor în campania electorală (emisiunea de dezbatere „La ordinea zilei”, difuzată în data de 17.07.2012, ora 18:45).

CNA a aprobat solicitările de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru Kiss FM Cluj, Sibiu, Constanţa şi Magic FM Oradea, precum şi solicitarea pentru postul Ten TV (Lugoj).

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul