Comunicat de presă

07.06.2024


envoyer l'article par mail title=

Ref. Final de campanie electorală

Consiliul Naţional al Audiovizualului mulţumeşte furnizorilor de servicii media audiovizuale, publici şi privați, care s-au implicat în reflectarea şi desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile locale și/sau pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

La nivel central, 25 de posturi de televiziune și radio au difuzat programe dedicate campaniei electorale, iar, în teritoriu, peste 180 de furnizori de servicii media audiovizuale. Aceștia au realizat o bună acoperire media, asigurând accesul candidaţilor la emisiunile electorale, de dezbatere sau de promovare.

Reamintim furnizorilor de servicii media audiovizuale că azi, 7 iunie 2024, începând cu ora 7.00 s-a încheiat campania electorală pentru alegerile locale, iar sâmbătă, 08.06.2024, la ora 7.00 încetează în audiovizual campania pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Duminică, 09.06.2024, CNA va monitoriza, pe parcursul întregii zile, respectarea prevederilor legale și, în cazul în care vor fi semnalate și/sau constatate încălcări ale dispozițiilor legislației în domeniu, Consiliul Național al Audiovizualului se va întruni în ședință extraordinară și va aplica sancțiuni în funcție de gravitatea abaterilor.

Menționăm că difuzarea declaraţiilor candidaţilor la ieşirea de la vot se va face astfel încât să nu se transmită mesaje electorale.

Consiliul Național al Audiovizualului