Comunicat de presă

30.10.2014


envoyer l'article par mail title=

Bucureşti, 30.10.2014

Ref. la acuzaţiile aduse CNA de către doamna Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, cu privire la anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro” în data de 29.10.2014

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul „stirileprotv.ro”. În acest sens, Consiliul a avut în vedere informaţiile vehiculate în presă în zilele de 28 şi 29.10.2014, ca urmare a afirmaţiilor doamnei Monica Macovei, candidat independent la alegerile pentru Preşedinţia României, potrivit cărora CNA ar fi intervenit la postul de televiziune Pro TV pentru anularea unei emisiuni transmise on-line pe site-ul stirileprotv.ro, emisiune la care domnia sa urma să participe.

De altfel, atribuţiile şi competenţele CNA sunt strict stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul neavând niciun fel de posibilitate de a interveni asupra conţinutului unui site de internet, inclusiv în ceea ce priveşte site-ul unui radiodifuzor licenţiat în România.

Trebuie menţionat, în acelaşi context, faptul că postul Pro TV a avut o poziţie fermă cu privire la afirmaţiile doamnei Monica Macovei, precizând atât într-un comunicat remis presei în data de 29.10.2014, cât şi în şedinţa publică a CNA din data de 30.10.2014, că „nu a existat nicio intervenţie a unei autorităţi publice sau a CNA de a stopa acest demers, ci a fost o decizie editorială internă a Pro TV”, postul menţionând că a decis să renunţe complet la a mai organiza acele emisiuni on-line „pentru a nu crea impresia unui partizanat politic”.

BIROUL COMUNICARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL