Comunicat de presă ref. la agresarea unei echipe de jurnaliști ai postului Digi24

22.03.2024


envoyer l'article par mail title=

Consiliul Național al Audiovizualului solicită Poliției să investigheze cu celeritate faptele de agresiune fizică și verbală la care a fost supusă o echipă a postului Digi 24, care se afla vineri, 22.03.2024, la biroul fostului prefect al județului Gorj, pentru a participa la conferința de presă anunțată de acesta.

Fostul prefect Dan Ilie Morega i-a adresat injurii jurnalistei Anamaria Ianc, a împins-o și a lovit-o.

Membrii Consiliului dezaprobă categoric un astfel de comportament și îl califică drept o formă gravă de intimidare prin care un jurnalist este oprit să-și exercite profesia, iar instituțiile abilitate trebuie să investigheze acest fapt într-un termen cât mai scurt.

Potrivit art. 8 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, autoritățile publice trebuie să asigure protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.

În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunță ferm împotriva oricărui tip de manifestare de natură să restrângă sau să împiedice libera exercitare a profesiei de jurnalist.

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului