Comunicat de presa

13.02.2014


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să aplice o amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Kanal D pentru emisiunea „Ştirile Kanal D” din data de 25.10.2013, în care a fost transmisă ştirea intitulată „Avize medicale după chipul pacientului ?”.

Membrii Consiliului au constatat că au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului, precum şi cele ale art. 34 alin. (1) şi art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului [„Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor” ; „Orice persoană are dreptul la propria imagine”, repectiv „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (...) b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.]

De asemenea, a fost aprobată solicitarea S.C. Media Sud Europa S.A. de acordare a licenţei audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru postul Alege TV.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul