Revista Presei CNA, 13 Decembrie 2010

13.12.2010


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Inchiziţia şi reclamele TV
Corina Dragotescu
Adevărul
11 dec 2010

Umblă un banc : "O băbuţă se ruga fierbinte în genunchi, în faţa crucii pe care era răstignit Iisus Hristos. Preşedintele Băsescu o vede şi o întreabă de ce nu se roagă şi la preşedintele ţării, că poate-i îndeplineşte ruga.

Femeia răspunde : M-aş ruga, maică, m-aş ruga... dacă l-aş vedea răstignit..." Este bancul ăsta o blasfemie, sau nu ? Ar trebui el interzis, ori ba ? Este o problemă pe care v-o propun spre discuţie, după ce am văzut una dintre cele mai stupide decizii ale CNA-ului. Citeşte tot articolul


Cristoiu, dur cu CNA : Nişte inşi beţi cu secărică sau drogaţi cu etnobotanice
Realitatea.net
12 dec 2010, 15:00

Reacţia jurnalistului, publicată de Reporter Virtual, vine după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a scanţionat TVR pentru emisiunea Eugeniei Vodă în care Ion Cristoiu a vorbit laudativ despre Zelea Codreanu, fostul conducător al Gărzii de Fier. Citeşte tot articolul


Ion Cristoiu reacţionează ironic după sancţiunea CNA pentru subiectul « Zelea Codreanu » : Dacă i se ia un interviu lui bin Laden, trebuie să intre prin telefon Obama ?
Silvana Chiujdea, Cristian Delcea
Adevărul
Duminică 12 dec 2010

Cine a urmărit măcar o dată emisiunea Eugeniei Vodă de la TVR a putut constata că « Profesioniştii » are un format în care este valorificată experienţa unui singur invitat.

Una din emisiunile de cultură în care atât profesionalismul moderatorului, cât şi al invitaţior au servit drept model de « aşa da », a fost considerată de CNA, în urma afirmaţilor pe care Ion Crisoiu le-a făcut despre Corneliu Zelea Codreanu, drept exemplu de « aşa nu », deoarece Eugenia Vodă n-a asigurat « pluralitatea » opiniilor.

Drept urmare s-a lăsat cu « somaţie publică » din partea CNA. Citeşte tot articolul


Familia Voiculescu anunță două noi posturi TV în 2011
Aurel Dragan
Capital

Grupul Intact intenționează să deschidă, în 2011, două noi televiziuni și se pregătește de lansarea unei platforme DTH, proiect care îi va permite să devină provider și pentru alte programe TV în afară de cele proprii.

Camelia Voiculescu este șefa afacerilor familiei din 2005. O persoană cu care reușești greu să stabilești o întâlnire, iar un interviu nu poate fi încheiat decât după un schimb de mailuri. Citeşte tot articolul


• OPINII

Mercenari și teleghidați
Cezar Paul-Bădescu
Dilema Veche

Deschid televizorul, duminică seara, şi dau peste Cristian Adomniţei, invitat în studioul Realitatea, care-i pune la zid pe guvernanţi şi ne zice cu suficienţă ce ar trebui făcut.

Bineînţeles că guvernanţii trebuie amendaţi, dar a-l chema pe Adomniţei pentru asta, unul dintre cei mai incapabili miniştri ai Educaţiei pe care i-a avut România după ’89, este o jignire adusă mie, ca telespectator.

Realitatea TV însă, în lupta declarată pe care-o duce împotriva lui Băsescu şi a găştii lui, nu se sinchiseşte nici măcar de lucruri care ar ţine de bun-simţ, cu atît mai puţin de servirea interesului public. Citeşte tot articolul


• INTERVIU

Mihai Tatulici, interviuri necrolog cu personalități în viață : “Le spun pe șleau : fac acest film și nu îl difuzez până când dispăreți”
Petrişor Obae
Paginademedia.ro

Filmează personalități, dar va da interviurile după ce vor muri. „Le spun direct, pe șleau : fac acest film și nu îl difuzez până când dispăreți”, spune Mihai Tatulici într-un interviu acordat paginademedia.ro. Proiectul se numește Nemuritorii.

Are filmate deja 80 de filme, pentru care a cheltuit cam 50.000 de dolari. Jumătate dintre cei filmați au dispărut deja. Ideea a preluat-o de la Max Bănuș, care se ocupa de un proiect asemănător în Germania, la începutul anilor 90. Citeşte tot articolul


• DIVERSE

Disperare după audiență : Narcisa porno încinge ratingul
Petrişor Obae
Paginademedia.ro

Lupta pentru punctele de rating a împins tabloidizarea de la emisiuni gen Un show păcătos direct în telenovele. În disperarea după audiență, eroii din Narcisa sălbatică au încins săptămânal câte o partidă de sex : miercuri, am avut sex în trei (unu plus două), săptămâna trecută a fost tot 2+1 (una plus doi), altă dată o scenă lesbi.

Forțarea audienței prin astfel de secvențe (la limita legislației audiovizuale) s-a văzut în rating ?Codul de reglementare a conținutului audiovizual interzice scenele de sex la ora la care este difuzat serialul : 22.00. Citeşte tot articolul