Revista Presei CNA, 15 Noiembrie 2010

15.11.2010


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Sorin Oancea și-a dat demisia de la Intact și va fi acţionar la B1 TV. Radu Moraru la RCS.
de : Petrişor Obae
Pagina de media

Sorin Oancea și-a dat demisia din pozițiile de conducere pe care le deține în trustul Intact. Demisia lui a plecat deja către companiile unde deținea funcții în consiliile de administrație.

Oancea va fi noul partener al lui Bobby Păunescu în B 1 TV. Sorin Oancea va deține, pentru început, o parte din B1 TV, urmând să ajungă, în timp, la jumătate din postul de televiziune. Totodată, el va conduce postul de televiziune. Citeşte tot articolul.


Articol cu acelaşi subiect :

Mişcări de trupe în media : Sorin Oancea trece la B1, Radu Moraru la RCS&RDS
De Iulian Ioncea
Adevărul


TVR : Renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice
Mediafax, vineri 12.11.2010, 16.42

Societatea Română de Televiziune (SRTv) consideră că « renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice de a educa şi informa opinia publică într-un mod echidistant şi neobedient faţă de vreo putere din stat », a declarat pentru MEDIAFAX Biroul de Presă al TVR.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighişoara, că PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţiiabonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit « televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei ». Citeşte tot articolul.


PSD va iniţia o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii abonamentului TVR
Gândul, vineri, 14:31

PSD va iniţia o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii abonamentului TVR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighişoara, că PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţii abonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit « televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei ». Citeşte tot articolul.


• OPINII

CNA este expirat
De Petre Barbu, Senior Editor
Adevărul
,12 nov 2010

CNA a pierdut de ani buni controlul asupra pieţei radio-TV.

Imaginea CNA de cenzor fioros, care bagă pumnul în gură aşa-zişilor formatori de opinie, este falsă. Această imagine a fost construită, în timp, de oamenii din radiouri şi televiziuni după o reţetă de succes, folosită pe scară largă în România : discreditarea. Mitingul din această săptămână, organizat de Mircea Badea şi Victor Ciutacu, pentru apărarea „libertăţii de exprimare" se înscrie în campania de incitare şi inoculare în minţile românilor a mesajului că CNA este duşmanul libertăţii de exprimare, libertate câştigată cu sânge în decembrie ’89... Citeşte tot articolul.


Canonizarea lui Păunescu, un eşec
De Andreea Pora
Revista 22

Am văzut, am trăit, am simţit ! Păunescu, geniul linguşirii versificate, poetul odei ceauşiste, histrionul stadioanelor, „porcul“ scăpat din pumnii revoluţiei, a fost canonizat în direct de televiziunile mogulilor. S-a mai întâmplat, o să spuneţi : Mădălina Manole, Dolănescu, handbalistul Marian Cozma sau orice alt mort aducător de rating. De data aceasta nu a mai fost însă vorba doar despre cursa în spatele coşciugelor, despre vânătoarea de lacrimi picurate direct pe camere sau despre torentul obişnuit de patetisme, ci despre ceva mult mai grav decât obişnuita abdicare de la „standardele BBC“. Citeşte tot articolul.


Patriciu : Cea mai profitabilă afacere este presa
de Bogdan Biszok
Capital

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, la inaugurarea magazinelor mobile Mic.ro, că nu intenţionează să mai deschidă sau să cumpere alte afaceri explicând că în prezent are multe afaceri în România, expunerea fiind de peste 600 milioane de dolari.

Fostul proprietar al Rompetrol, Dinu Patriciu, consideră că, în România, criza este la începuturile ei şi deocamdată măsuri anti-criză nu au fost luate, aşa cum au fost luate în multe alte ţări. Tot el afirmă că o afacere bine gândită creşte şi în criză. Citeşte tot articolul.


• INTERVIU

Mircea Radu : « Dacă nu va fi o emisiune de marcă, îmi depun demisia »
Autor : Alis Lupu
Evenimentul Zilei

Mircea Radu mizează pe succesul show-ului « ÎnTrecerea anilor », care începe din 27 noiembrie la TVR. În caz contrar, realizatorul spune că nu vrea să rămână « pe sticlă ».

După un an şi jumătate în care a stat departe de televiziune, Mircea Radu revine în grila TVR 1, unde s-a lansat în 1990-1994, gazdă, dar şi producător al emisiunii « ÎnTrecerea anilor ». Citeşte tot articolul.


• DIVERSE

Adevarul Holding intentioneaza sa ii dea in judecata pe Adrian si Adriana Halpert, pentru declaratii defaimatoare la adresa companiei
de Alina Neagu
Hotnews

Conducerea Adevarul Holding a decis, sambata, sa ii actioneze in instanta pe Adrian si Adriana Halpert, pentru « declaratii defaimatoare la adresa companiei », in urma interviurilor acordate de acestia pentru HotNews.rosi Reporter virtual, anunta Tiberiu Lovin pe Reporter virtual.

Adrian Halpert, fost director editorial la Adevarul Holding, si Adriana Halpert, fost redactor sef Forbes si seful Diviziei business, si-au anuntat demisiile de la Adevarul Holding la inceputul acestei saptamani. Citeşte tot articolul.


Adrian Halpert la HotNews : Nu poți comanda articole jurnaliștilor așa cum comanzi cârnăciori la cârciumă
de : Carmen Maria Andronache
Pagina de media
, 12.11.2010

“Nu poți comanda articole jurnaliștilor așa cum comanzi cârnăciori la cârciumă.”, a explicat metaforic Adrian Halpert motivul pentru care a plecat de la Adevărul, într-o discuție purtată, astăzi, cu cititoriiHotNews. La începutul aceste săptămâni, Adrian Halpert și-a dat demisia din funcția de director editorial al Adevărul Holding.

Întrebat dacă Dinu Patriciu, patronul trustului de presă Adevărul Holding, i-a spus clar ce articole să intre în ziar, Halpert a răspuns : “Indicații, nu. Sugestii, da. Discuții, încercări de convingere. În ultimul timp însă tonul s-a înăsprit.” Citeşte tot articolul.