Revista Presei CNA, 27 Decembrie 2010

27.12.2010


envoyer l'article par mail title=

ACTUALITATE

Protestul de la parlament, cenzurat de CNA
ATITUDINE. Rasvan Popescu obliga televiziunile sa nu difuzeze gestul extrem al electricianului de la TVR

Alexandru Manea & Bogdan Cotigă
Ziarul Ring

24.12.2010

Tentativă de sinucidere cutremurătoare, ieri, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură în plenul parlamentului. Un bărbat de aproximativ 40 de ani s-a aruncat de la unul dintre balcoanele sălii peste scaunele parlamentarilor chiar când premierul Emil Boc îşi începuse discursul. Şeful CNA a reacţionat rapid şi a spus că imaginile tragicului incident nu ar trebui difuzate, iar Elena Udrea a recomandat presei să nu politeze evenimentul. Citeşte tot articolul.


Articole cu acelaşi subiect :

CNA cenzurează protestul de la Parlament
R.S.
News Timişoara

CTP : Sacrificiul lui Sobaru va marca populaţia tot atât cât sacrificarea porcului de Crăciun
24 decembrie 2010
Realitatea.net


Să vedem ce spune C.N.A.
www.aghiuta.com
24 decembrie 2010

Realitatea TV Bacău nu încetează să mă uimească. Tot am scris despre ciudățeniile difuzate și modul neprofesionist în care sunt ilustrate unele situații. Aseară, le-a cășunat pe o bolnavă psihic. Au dat-o la tv cu numele întreg și fără să-i fie blurată fața. Citeşte tot articolul.


Piaţa TV în 2010 - lansări de televiziuni, transferuri de vedete şi planuri de noi canale
Madalina Cerban
Mediafax

Piaţa de televiziune din România s-a dovedit una plină de surprize în 2010, finalul anului aducând lansări de noi posturi-10 TV şi România Ta-, cărora li se adaugă transferurile de vedete şi manageri, dar şi intenţiile unor companii, printre care şi Adevărul Holding, de a-şi lansa propriile canale.

2010 a început pentru televiziunile româneşti sub semnul întrebării, din cauza crizei economice mondiale, ale cărei efecte negative au continuat să fie resimţite tot timpul anului, piaţa publicităţii TV continuând să scadă. Citeşte tot articolul.


Piaţa radio în 2010 - consolidare, transformare şi modificări de acţionariat
Madalina Cerban
Mediafax

Piaţa radio din România s-a orientat, în 2010, mai mult spre consolidarea operaţiunilor : ProFM şi-a extins, din 12 septembrie, aria de acoperire, One FM a fost transformat în Rock FM, în timp ce jurnalistul Robert Turcescu şi omul de afaceri Bobby Păunescu au cumpărat Sport Total FM.

La fel ca în cazul televiziunilor, anul 2010 a fost unul complicat pentru radiourile din România, din cauza crizei economice mondiale, ale cărei efecte s-au făcut resimţite la nivelul încasărilor din publicitate. Citeşte tot articolul.


INTERVIU

Marinescu, seful ANCOM : Toate licentele de televiziune digitala terestra se vor acorda in 2011. SRTV, cea mai simpla optiune pentru stat de a avea o licenta
de Adrian Vasilache
HotNews.ro
Luni, 27 decembrie 2010

Romanii vor avea cu siguranta in 2011 o alternativa majora la receptionarea programelor TV altfel decat prin platformele de cablu si satelit, respectiv televiziunea digitala terestra, este convins Catalin Marinescu, seful autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). Sase astfel de licente se vor acorda anul viitor, spune acesta. Statul si-a exprimat intentia de a detine una dintre licente pentru a controla retransmisia programelor TV nationale, iar cea mai simpla si rapida modalitate este acordarea directa a licentei catre SRTV, considera Marinescu. Pentru restul licentelor, autoritatea propune sa se faca o licitatie competitiva ascendenta pornind de la o suma fixa de maxim un milion de euro. Citeşte tot articolul.


COMENTARII

Top 7 : Cele mai controversate legi din 2010
Alexandra Lia Grindean
27 Decembrie 2010

www.9am.ro

Guvernul Boc a incercat in 2010 sa « schimbe lumea » sau cel putin acesta a fost visul de care reprezentantii conducerii s-au legat, in speranta de a-si castiga « nemurirea » in istoria romanilor. Multe dintre legile propuse de ei, menite sa « revolutioneze » sistemul si mentalitatea romaneasca, nu au facut altceva insa decat sa provoace stupefactie si indignare in randul populatiei.

Presa sub controlul CNA

Dupa legalizarea prostitutiei, Silviu Prigoana a venit cu o alta initiativa legislativa : aceea de a baga presa scrisa si cea online sub controlul strict al CNA. Citeşte tot articolul.


TABLETA TV : Nişte delicii cu Exarhu
Horia Ghibuţiu
Evenimentul Zilei

Cine a savurat « Tezaurul folcloric » de pe TVR 1 în prima zi de Crăciun, poate a văzut şi emisiunea de după, « România delicioasă », realizată de Răzvan Exarhu.Citeşte tot articolul.


INTERNAŢIONAL

Scandal : cum au pierdut doi concurenţi 800.000 de dolari DUPĂ CE AU DAT RĂSPUNSUL CORECT la un concurs TV. Vezi aici întrebarea.
de Raluca ION | ieri, 14:32
Gândul

• Când şi-au dat seama că cei doi americani ar fi trebuit de fapt să câştige, realizatorii show-ului i-au invitat înapoi, pentru o a doua încercare.

La concursul « Million Dollar Money Drop », organizat de televiziunea Fox, Gabe Okoye şi Brittany Maity au pus pariu pe 800.000 de dolari că ştiu răspunsul corect la întrebarea : « Care dintre următoarele produse a fost vândut primul în magazine : computerul Macintosh, Post-It-urile sau Sony Walkman ? » Citeşte tot articolul.