Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 22.11.2022

22.11.2022


envoyer l'article par mail title=


Sancțiuni : somații publice - Metropola TV, B1 TV, Digi Sport2

Întrunit în ședința publică din data de 22.11.2022, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite și a decis să aplice câte o somație publică următoarelor posturi :
- Metropola TV pentru ediția din 12.09.2022 a emisiunii „Mădălin Ionescu Show”, la difuzarea căreia au fost încălcate dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. a) și b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii ; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă” ;
- B1 TV pentru încălcarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului, în cadrul ediției din 28.09.2022 a emisiunii „Bună, România” ;
- Digi Sport 2, deoarece la difuzarea meciului de fotbal Țările de Jos – Belgia din data de 25.09.2022 nu a ținut cont de dispozițiile art. 109 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului [„Radiodifuzorii pot difuza în timpul transmisiei unei competiţii sportive inserturi grafice, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative : a) insertul grafic se difuzează numai în momentul în care se înlocuieşte un jucător sau când se modifică scorul”].
În aceeași sedință, Consiliul a aprobat solicitarea de acordare de licență audiovizuală a societății TRALALA STUDIO SRL Iași pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe LOOLOO KIDS din București.

Biroul Informare și Relații Publice