Comunicat de presă - Ședința publică, 7.03.2013

07.03.2013


envoyer l'article par mail title=

Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 07 martie 2013, s-a aflat cedarea licenţei audiovizuale aparţinând S.C. Glasul Aradului S.R.L. către S.C. Joy Media Enterprise S.R.L. Arad.

În cazul S.C. Glasul Aradului S.R.L., acţionariatul este 50 % Codruţ Marta şi 50 % S.C. Twenty Two Media S.R.L.

În data de 04 martie 2013, la Biroul Licenţe al CNA, s-a primit de la dl. Adrian Burduşa, împuternicit al administratorului S.C. Glasul Aradului S.R.L., dl. Buzna Gabriel, dosarul privind solicitarea de cedare a licenţei audiovizuale care cuprindea : Hotărârea nr. 2/26.10.2012 care făcea vorbire de reprezentarea d-lui Codruţ Marta prin dl. Adrian Marta în baza procurii speciale atestate sub nr. 02/23.01.2012 şi Hotărârea nr. 1/22.02.2013 unde s-a aprobat cesiunea în lipsa d-lui Codruţ Marta.

Aşadar, în data de 22 februarie 2013, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, în lipsa asociatului Codruţ Marta, şi s-a hotărât aprobarea cesiunii doar cu 50 % din voturi.

Cu 4 luni înainte, în octombrie 2012, Codruţ Marta a fost reprezentat legal de Adrian Marta în baza unei procuri speciale care nu fost ataşată la dosarul depus la CNA.

În şedinţa de astăzi, 07.03.2013, la momentul discutării acestei solicitări de cedare a licenţei audiovizuale, Preşedintele CNA a verificat dacă există avizul Serviciului Juridic pe dosar şi a constatat că exista doar menţiunea că societatea S.C. Glasul Aradului S.R.L. figurează cu obligaţii de plată la buget în valoare de 73.000 de lei şi, în plus, că nu au fost sesizate organele abilitate, având în vedere că dl. Codruţ Marta este urmărit naţional şi internaţional. Şedinţa publică s-a întrerupt pentru verificări suplimentare.

În jurul orei 13.30, în urma unei ştiri prezentate de postul Realitatea TV, Direcţia de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a autosesizat şi a cerut CNA predarea întregii documentaţii.

Potrivit Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Naţional al Audiovizualului va aplica art. 10 alin. 6 şi art. 17 alin. 4 :

  • art. 10 alin. 6 “Consiliul este obligat să sesizeze autorităţile competente cu privire la apariţia sau existenţa unor practici restrictive de concurenţă, a abuzului de poziţie dominantă sau a concentrărilor economice, precum şi cu privire la orice alte încălcări ale prevederilor legale care nu intră în competenţa sa”
  • art. 17 alin. 4 “Consiliul este autorizat să solicite şi să primească de la furnizorii şi distribuitorii de servicii de programe audiovizuale orice date, informaţii şi documente care privesc îndeplinirea atribuţiilor sale, având obligaţia să păstreze confidenţialitatea datelor care nu au caracter public”

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul