Comunicat de presă. Ședința din data de 21.01.2016

21.01.2016


envoyer l'article par mail title=

Amenzi : 10.000 lei – Pro TV, 10.000 de lei – Antena Stars

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite şi a decis să aplice următoarele sancţiuni :

- amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Pro TV”, pentru emisiunea „Vorbeşte lumea”, ediţia din 24.07.2015, la care a participat și Mihai Trăistariu în calitate de invitat. La difuzarea acestei emisiuni, radiodifuzorul nu a ţinut cont de dispoziţiile art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modifcările și completările ulterioare, potrivit cărora „Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”.

- amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Antena Stars pentru încălcarea prevederilor art. 34 alin. (1), lit. c) din Legea audiovizualului la difuzarea emisiunii „Star Matinal”, ediţia din 24.07.2015. [„Programele sponsorizate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii : (...) să nu încurajeze în mod direct achiziţionarea sau închirierea produselor ori a serviciilor sponsorului sau ale unui terţ, în particular prin referiri promoţionale speciale la aceste produse ori servicii”.]

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul