Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 12.05.2016

12.05.2016


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât să aplice o somație publică societății Media Pro Comunication SRL pentru postul Media TV din Medgidia pentru emisiunile „Eu sunt România” (ediția din 22.01.2016) și „Știri 24 Media Tv Medgidia” (ediția din 28.01.2016). La difuzarea acestor emisiuni, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 40 alin. (1), respectiv pe cele ale art. 71 alin. (1) lit. a) și b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora :

„Art. 40 (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a- şi exprima punctul de vedere ; dacă acuzaţiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars ; în situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt.”

„Art. 71 (1) Prezentarea sondajelor de opinie va fi însoţită în mod obligatoriu de următoarele informaţii :
a) denumirea celor care au solicitat şi a celor care au realizat sondajul ;
b) perioada în care a fost efectuat sondajul şi metodologia utilizată.”

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății STILUS SRL Vicovu de Sus, jud. Suceava pentru postul Stilus CATV din Vicovu de Sus, jud. Suceava (exclusiv videotext).

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul