Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 18.10.2016

18.10.2016


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să aplice câte o somație publică următoarelor societăți :

- Global Media Expert SRL Bucureşti pentru postul Sport Total FM pentru nerespectarea dispozițiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora : „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)” ;

- Romerica International SRL pentru postul Radio Voces Campi, deoarece nu a ținut seama de prevederile art. 20 alin. 5 din Decizia CNA nr. 277/2013 („În cazul serviciilor de programe cu difuzare terestră, decizia de autorizare audiovizuală va fi eliberată în termen de 30 de zile de la data depunerii la CNA a documentelor de autorizare modificate corespunzător de către ANCOM. Radiodifuzorul are obligaţia de a depune la CNA documentele modificate de ANCOM, în maximum 30 de zile de la data eliberării acestora”).

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitările de licență audiovizuală prin satelit ale societăților : CEE BROADCASTING CO. SRL Bucureşti pentru HUMOR+ Bucureşti și SOTI CABLE NEPTUN SRL pentru Neptun TV din Constanţa.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul