Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 15.03.2018

15.03.2018


envoyer l'article par mail title=

Sancțiuni Amendă : Antena 3 – 10.000 lei ; Somație publică : B1 TV

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să aplice următoarele sancțiuni :

  • Antena 3 - amendă în cuantum de 10.000 de lei. La difuzarea ediției din 17.12.2017 a emisiunii „Subiectiv”, radiodifuzorul nu a respectat dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora : „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă” ;
  • B1 TVsomație publică, pentru nerespectarea prevederilor art. 33 alin. (2) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Dialoguri incomode”, ediția din data de 28.01.2018. Conform art. 33 (2) „Informaţiile privind adresa unei persoane sau a familiei sale, numerele lor de telefon sau adresele de e-mail nu pot fi dezvăluite fără permisiunea acestora ; utilizarea datelor cu caracter personal este permisă în condiţiile legii speciale”.

În aceeași ședință, CNA a decis ca postul Antena 3 să acorde dreptul la rectificare pentru Autism România - Asociația Părinților Copiilor cu Autism, deoarece au fost prezentate afirmații eronate în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, ediția din 24.02.2018.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul