Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 08.08.2019

08.08.2019


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședința publică din data de 08.08.2019, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcția de specialitate pentru știrea cu titlul „Reconstituirea crimei care a șocat România ; Cum a fost plănuită asasinarea tinerei bogate”, difuzată în data de 13.07.2019, în direct, în intervalul orar 16:59-17:52, în ediția specială a Știrilor România TV. La finalul discuțiilor din ședință, postul România TV a fost sancționat cu somație publică pentru încălcarea prevederilor art. 17 alin. (1) și art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul


Prevederile legislației audiovizualului la care facem referire :

Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare

Art. 17 - În intervalul orar 6,00 - 23,00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune şi filmele documentare, care conţin descrieri, reconstituiri sau reprezentări ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale sau ale actelor de violenţă domestică ori ale violurilor sau promovarea practicilor oculte.
Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.