Comunicat

06.12.2009

Consiliul Naţional al Audiovizualului atrage atenţia asupra faptului că postul de televiziune Antena 3 se află în contradicţie flagrantă cu prevederile legislaţiei privind alegerea preşedintelui României.

ÃŽn ziua scrutinului, 6 decembrie, începând cu ora 18.30, Antena 3 a difuzat o emisiune specială, intitulată „Studio Electoral Antena 3”, încălcând art.7 ÅŸi 8 din Decizia nr.853/2009 a CNA, potrivit căreia cu 24 de ore înainte de începerea votării ÅŸi până la închiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricăror sondaje de opinie precum ÅŸi orice mesaje ÅŸi comentarii cu conÅ£inut electoral, a emisiunilor ÅŸi spoturilor electorale, precum ÅŸi invitarea sau prezentarea în programe a candidaÅ£ilor ÅŸi a reprezentanÅ£ilor acestora ÅŸi ai partidelor politice, alianÅ£elor politice ÅŸi alianÅ£elor electorale care susÅ£in candidaÅ£i.

Aceste încălcări sunt cu atât mai grave cu cât chiar astăzi, CNA a avertizat atât în scris, cât şi prin reprezentantul postului Antena 3 la CNA, că până la ora închiderii urnelor este interzis să transmită comentarii cu conţinut electoral, să invite în cadrul programelor reprezentanţi ai partidelor politice sau care susţin candidaţii ori să publice înaintea orei 21.00 rezultate ale exit-poll-urilor.

Ioan ONISEI

VicepreÅŸedinte CNA