SESIZĂRI

Ședințele publice ale Consiliului vor fi reluate imediat după numirea membrilor CNA de către Parlamentul României pe cele 4 locuri rămase recent vacante.

Sesizări adresate CNA

Sesizarea dumneavoastră poate fi înregistrată direct pe site-ul instituției prin intermediul formularelor electronice pentru petiții, completând rubricile aferente.

După ce validați înregistrarea petiției, veți primi automat un link pe care trebuie să îl accesați pentru confirmarea adresei de e-mail completate, urmând ca imediat după această operațiune să primiți un număr de înregistrare de la Registratura generală a instituției.

Pentru o soluționare eficientă a petiției dumneavoastră, vă adresăm rugămintea să descrieți pe scurt aspectele pe care le sesizați CNA ca fiind în opinia dumneavoastră contrare legislației audiovizuale în vigoare.

Vă rugăm să evitați considerațiile personale la adresa moderatorilor sau invitaților emisiunii și încercați să fiți cât mai specifici în prezentarea aspectelor sesizate, dând detalii relevante despre acestea. Totodată, vă rugăm să aveți în vedere că părerile generalizatoare despre emisiune și/sau postul reclamat nu ajută la analiza petiției dumneavoastră, CNA acționând numai în baza și în limitele legislației audiovizualului.

O petiție/sesizare se poate referi atât la posturile de televiziune sau de radio, cât și la rețelele de cablu, iar răspunsul CNA va fi comunicat cu respectarea prevederilor legale, inclusiv a legislației care reglementează activitatea de soluționare a petițiilor.

Vă informăm că CNA este operator de date personale, iar prin înregistrarea unei petiții, vă dați acordul ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate conform GDPR - Regulamentul (UE) 2016/679, General Data Protection Regulation.

Menționăm că ședințele publice ale Consiliului vor fi reluate imediat după numirea membrilor CNA de către Parlamentul României pe cele 4 locuri rămase recent vacante.

Potrivit dispozițiilor art. 15 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 : „În îndeplinirea funcţiilor şi a atribuţiilor ce îi revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instrucţiuni şi recomandări, în prezenţa a cel puţin 8 membri şi cu votul a cel puţin 6 membri”.