Recomandare pentru reducerea riscurilor de apariţie şi de răspândire a îmbolnăvirilor cu noul virus gripal A/H1N1


envoyer l'article par mail title=

În data de 22.02.2010, CNA a primit notificarea nr. 622/22.02.2010 de la Ministerul Sănătăţii referitoare la încheierea campaniei de vaccinare împotriva virusului AH1N1. CNA a transmis radiodifuzorilor notificarea.


PowerPoint - 117 ko
Avertizări
pentru reducerea riscurilor de apariţie şi de răspândire a îmbolnăvirilor cu noul virus gripal A/H1N1

Având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,

Convinşi că libertatea de exprimare şi asigurarea accesului neîngrădit la orice informaţie de interes public constituie fundamente esenţiale ale unei societăţi democratice,

Pentru reducerea riscurilor de apariţie şi de răspândire a îmbolnăvirilor cu noul virus gripal A/H1N1,

În temeiul prevederilor art. 17 alin. (1) lit. d) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare,

Consiliului Naţional al Audiovizualului formulează prezenta recomandare :

Consiliul Naţional al Audiovizualului, prin Recomandarea sa din 5 mai 2009, a solicitat radiodifuzorilor difuzarea în mod repetat a anunţurilor Ministerului Sănătăţii incluse în campania de informare a populaţiei în legătură cu măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu acest virus, precum şi în cazul apariţiei simptomelor virusului A/H1N1.

Având în vedere evoluţia răspândirii virusului, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Consiliul Naţional al Audiovizualului solicită continuarea campaniei de informare a populaţiei, prin difuzarea alternativă a următoarelor noi avertizări :

1. „Dacă acuzaţi : febră, tuse, secreţii nazale apoase, alterarea stării generale, prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră de familie !”

2.“Măsuri de prevenire a gripei şi a altor viroze respiratorii :

  • Spalaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun
  • Evitaţi aglomeraţiile
  • Folosiţi o batistă de unică folosinţă atunci când tuşiţi sau strănutaţi”

3. “Vaccinarea împotriva gripei AH1N1 :

  • este cea mai sigură metodă de prevenire
  • previne formele severe de boală şi reduce riscul de deces VACCINEAZĂ-TE ! TE PROTEJEZI PE TINE ŞI PE CEI DIN JURUL TĂU !”

Noile materialele destinate difuzării pot fi descărcate prin accesarea website-ului Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, precum şi cel al Consiliul Naţional al Audiovizualului, www.cna.ro.

Preşedinte,

Răsvan Popescu