Comunicat

13.09.2010


envoyer l'article par mail title=

Având în vedere faptul că s-a încheiat Campania Consiliului Europei „Spuneţi NU discriminării, iniţiată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.) şi Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti (B.l.C.E.), în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, C.N.A. mulţumeşte radiodifuzorilor care s-au implicat prin difuzarea spotului aferent, în perioada 31 martie – 31 iulie 2010.

Datele statistice arată că la nivel central s-au implicat 25 de posturi cu 6.856 de difuzări, iar la nivel local - 164 de posturi cu un număr de 53.734 de difuzări. Cele 189 posturi de televiziune centrale şi locale au însumat un număr de 60.590 de difuzări ale spotului antidiscriminare, ceea ce reprezintă o popularizare a campaniei, fără precedent, până în acest moment, în audiovizual.

Menţionăm că mesajul spotului s-a adresat unui public divers din punct de vedere cultural, iar campania s-a derulat şi în limba maghiară pe posturile de televiziune aferente din teritoriu.

O caracteristică a campaniei « Spuneţi NU discriminării » constă în faptul că aceasta s-a desfăşurat nu numai pe posturile generaliste şi publice, dar şi pe posturile tematice, de nişă, precum posturile de televiziune de ştiri, religie, sport, muzică şi divertisment.

CNA apreciază faptul că radiodifuzorii au răspuns într-un mod prompt invitaţiei C.N.A., C.N.C.D. şi B.I.C.E. de a difuza această campanie împotriva discriminării, care s-a desfăşurat în 46 de ţări europene.

Membru C.N.A.,

Szász Attila