Comunicat de presă

17.08.2010


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 17.08.2010, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat raportul întocmit de Serviciul de Inspecţie pentru posturile de televiziune din teritoriu şi, constatând abateri de la prevederile legislaţiei audiovizuale în vigoare, au hotărât să aplice următoarelor sancţiuni :

amendă în cuantum de 25.000 de lei societăţii S.C. Teleloviştea SRL (Boişoara/Vâlcea) pentru nerespectarea art. 54 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, referitor la obligaţia de a solicita Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate la obţinerea licenţei audiovizuale. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi încălcarea prevederilor art. 74 alin. 3 din Legea audiovizualului, cu modificările şi completările ulterioare, care precizează că “Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului” ;

somaţie publică postului Cinemar TV Baia-Mare pentru emisiunea „Ţara mea”, ediţiile difuzate în perioada 12 – 23.07.2010, în care subiectul principal a fost un referendum organizat de Primăria şi Consiliul Local Baia Mare. Radiodifuzorul nu a respectat art. 42 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual care stipulează dreptul oricărei persoane la propria imagine, realizatorul emisiunii folosind un limbaj injurios la adresa tuturor celor care au avut un punct de vedere în dezacord cu cel propriu, pe tema referendumului ;

somaţie publică postului Bucovina TV Suceava pentru retransmiterea fără acord a programelor postului Etno Tv ;

somaţie publică postului RTT Braşov ca urmare a reanalizării deciziei CNA din şedinţa publică din data de 27 iulie 2010.

Pe baza raportulului Serviciului Inspecţie privind reţelele CATV din teritoriu (întocmit ca urmare a reclamaţiilor), pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. 3 din Legea audiovizualului, cu modificările şi completările ulterioare (“Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”), CNA a decis să sancţioneze următoarele societăţi :

STRONG TVT SRL, TUNER SOFT SRL, STAIU DAMIR SNC, LMD SATELIT SRL, INTERACTION BLUE SRL, MARCOS IMPEX SRL, MG 99 SRL, DIABI CON SRL, HALLEY SRL, EDYNA şi JO SRL, SC GRY TELECOM SRL - amendă în cuantum de 10.000 de lei (pentru fiecare societate) ;

NIV TV S.R.L., C.O.CO SRL , VLADY-SAT SRL, BLUE H TV SRL, LUTA SATCO SRL, HIGHER STANDARD CONSTRUCT SRL, AVIS SRL, TORO MEDIA SRL - somaţii publice.

În aceeaşi şedinţă publică, Consiliul a aprobat solicitarea de acordare a licenţei audiovizuale prin satelit pentru Agro Channel.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul