Extras din procesul verbal al ședinței de miercuri 05 ianuarie 2022 - ora 10:00.

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Dorina Rusu, Borsos Orsolya, Mircea Toma, Ionel Palăr, Răsvan Popescu, Ramona Sorescu. Ședința s-a desfășurat on-line. Președinte de ședință Nicolaie Bălașa

06.01.2022


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate

I. Adresa nr.14016/20.12.2021 de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei - solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spotului radio-TV aferent campaniei ANRE privind liberalizarea pieței de energie electrică - campanie ce se va desfășura în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2022.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.- Recomandare pe o perioadă de 6 luni către posturile de televiziune și radio naționale, regionale și locale

II. Adresa nr.14402/30.12.2021 de la Asociația Habitat for Humanity România - solicită difuzarea în regim de campanie de interes public a spotului radio-TV de strângere de fonduri pentru construirea de locuinte pentru familile cu venituri reduse.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.- Recomandare pe o perioadă de 6 luni către posturile de televiziune și radio naționale, regionale și locale - Biroul Reglementări și Relații Europene, Biroul Comunicare, Direcția Control.

III. Solicitare licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice : S.C. DEYVID COM SRL Pâncești, jud. Bacău pentru difuzarea serviciului de programe Canal TV din Bacău, exclusiv videotext.

IV. Modificări licențe audiovizuale :

1. S.C. BALCAN MEDIA VISION SRL București - acord modificare acționariat societate

Consiliul a luat la cunoștință.

2. S.C. IKO POLAND SRL București - acord modificare acționariat societate

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

3. S.C. RADIO GUERRILLA SRL București - modificarea orarului de difuzare a programului local pentru Radio Guerrilla din Brașov.

Consiliul a luat la cunoștință.

4. S.C. TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA București – acord modificare sediu social.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

V. Solicitări ale S.C. DIPLOMATIC DIGITAL SRL București :

 • Acordarea licenței audiovizuale pentru difuzarea prin satelit și prin alte rețele de comunicații electronice a serviciului de programe CinemaAsia.

Consiliul a respins solicitarea fiind votată cu 5 voturi pentru și 3 voturi împotrivă (d-na Dorina Rusu, dl. Răsvan Popescu, dl. Mircea Toma).

 • Modificarea denumirii și a structurii serviciului de programe ComedyEst/ComedyEst HD și a deciziei de autorizare.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

 Modificarea localității postului și a structurii serviciului de programe Cinemaraton/Cinemaraton HD și a deciziei de autorizare.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

VI. Solicitări ale S.C ESTRADA TV SRL București

 • Amânare cu 7 zile a termenului de depunere a solicitărilor de modificare licență și decizie de autorizare audiovizuale ;
 • Modificare licență audiovizuală (sediu social și acționariat societate, mijloc de comunicații, denumire, format de difuzare și structură serviciu de programe) ;
 • Modificare decizie de autorizare audiovizuală – mutare amplasament spații redacționale și de producție.

Consiliul a respins în unanimitate solicitările.

VII. Solicitări cedări licențe audiovizuale :

1. S.C. RADIO XXI SRL București către S.C. EUROPE DEVELOPPEMENT INTERNATIONAL - R SA București - cesiunea unui număr de 11 frecvențe din rețeaua Virgin Radio către Europa FM

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

2. S.C. ROMERICA INTERNATIONAL SRL București către S.C. CANAL SUD MEDIA SRL Călărași pentru Radio Voces Campi din Călărași

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

VIII. Avize de retransmisie.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările. - Biroul Licențe Autorizări.

*A se vedea anexa atașată extrasului din procesul verbal postată pe sute-ul CNA.

IX. Decizii de autorizare.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

*A se vedea anexa atașată extrasului din procesul verbal postată pe sute-ul CNA.

X. Retrageri licențe audiovizuale

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările.

XI. Adrese :

 • nr. 14041, 14042, 1404/21.12.2021 de la S.C. ALEPH MEDIA SRL, S.C. SMART TV MANAGEMENT SRL și S.C. RADIO SMART SRL – notificări modificare acționariat terțiar.

Consiliul a luat la cunoștință.

 • nr. 14121/22.12.2021 de la S.C. HOLDER IDEEA SRL - solicită prelungirea cu încă 6 luni a termenului de intrare în emisie pentru serviciul de programe Reperul TV din Galați.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

 • nr. 14212/24.12.2021 de la S.C. ALB NEGRU SRL București - solicită prelungirea cu 30 de zile a termenului de depunere a solicitării de autorizare pentru postul Life Style TV din București.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea

 • Biroul Licențe Autorizări

XII. Adresa nr.14038/21.12.2021 - cu pdv al SJRRE

Consiliul a aprobat aprobat în unanimitate răspunsul formulat de Serviciul Juridic.

XIII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - REPORTATE - cu reclamații :

1. Prima TV, Taraf TV - Emisiunea de teleshopping Bijuterii TV - difuzată pe data de 10.09.202 - AMÂNAT din sedinta de pe data de 18.11.2021 - solicitare de pdv de la ANPC

Se amână pentru o ședință viitoare

2. Posturi TV - duratele orare ale inserțiilor de publicitate - lunile septembrie și octombrie 2021

Consiliul a aprobat în unanimiate transmiterea de răspuns răspuns către petenți în conformitate cu analiza facută.

3. Posturi TV - spoturile publicitare : *Telekom și *Asociația Prețuiește Calitatea Pâine ambalată - difuzate în perioada 18 - 24.10.2021 ; *Doppel Hertz, *Edenia și *Uractiv - difuzate în perioada 25 - 31.10.2021 - cu reclamații și pdv RAC.

*Telekom - Nu au fost formulate propuneri.

*Asociația Prețuiește Calitatea Pâine ambalată -

D-na Dorina Rusu a propus sancționarea posturilor Antena 3 și Realitatea Plus cu somație publică pentru încălcarea art. 93.1 din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

*Doppel Hertz - D-na Monica Gubernat a propus decizie de intrare în legalitate în baza art.93.1 din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată fiind votată cu 6 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (d-na Dorina Rusu și dl. Răsvan Popescu).

*Edenia - Dl. Mircea Toma a propus decizie de intrare în legalitate în baza art.93.1 din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

*Uractiv - Nu au fost formulate propuneri.

XIV. Rapoarte ale Direcției Control - REPORTATE :

1. Rapoarte ale inspectorilor - monitorizări grile program radio și tv Dl. Răsvan Popescu a propus sancționarea posturilor care încalcă prevederile art. 54.2din Legea audiovizualului (Olt TV din Slatina/Olt, Vocea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc/Suceava, TV 1 Satu Mare din Satu Mare, Unirea FM din Alba Iulia/Alba) și art. 42.1 din Legea audiovizualului (General TV (GTV) din Craiova/Dolj, Tele3 din Târgu Jiu/Gorj, TV Oltenia Plus din Craiova/Dolj) cu somație publică. Consiliul a aprobat în unanimitate propunerile.

2. Rapoarte de constatare CATV - controale programate ale inspectorilor. D-na Monica Gubernat a propus sancționarea cu amendă în cuantum de 10.000 de lei a societății Top Telecom SRL din Buhuși, jud. Bacău pentru încălcarea art. 75 din Legea audiovizualului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

Dl Răsvan Popescu a propus sancționarea cu somație publică pentru fiecare societate, pentru încălcarea unor prevederi legale, după cum urmează :

 • nerespectarea prevederilor art. 75 din Legea audiovizualului - TV Net Star 2018 SRL din Moinești/Bacău, RCS&RDS S.A. din Călărași și Oltenița, Intersat SRL din Constanța ;
 • încălcarea dispozițiilor art. 50 și 58 din Legea audiovizualului – Nasty TelSat SRL din Cașin/Bacău și Deyvid Com SRL din Bacău (termen de intrare în legalitate 30 de zile) ; - Propunerea a fost aprobată fiind votată în unanimitate.

D-na Dorina Rusu a propus sancționarea cu somație publică pentru nerespectarea prevederilor art. 4.2 din Decizia CNA nr. 128/2017, pentru următoarele posturi : Danmark Company SRL Gheorge Doja /Ialomița ; DC Fiber Home SRL Siret /Suceava ; Deyvid Com SRL Bacău ; DIGI Comunication SRL Sovata / Mureș ; Electro-Sat SRL Sândominic/Harghita ; Hunyadi Laszlo Întreprindere Individuală Joseni/Harghita ; Impuls Construct SRL Fierbinti-Târg / Ialomița ; Intersat SRL Constanța ; Lidas Prod SRL Gostinu/Giurgiu ; Nasty Telsat Srl Casin / Bacău ; Next Level Connect SRL Florica /Buzău ; Next Start SRL Hârlau / Iași ; Nicolpet TV SRL Trestiana, Perieni, Iana/Vaslui ; Speednetwork SRL / Lunca Cetătuii / Iași ; Telekom România (mai multe localități) ; Top Telecom SRL Buhuși/ Bacău ; TV Alfa Omega 2005 Buda (Buzău) ; Vodafone Romania SA (mai multe localități) ; Kodan TV SRL /Poiana (Bacău) ; Orient Skyline Connect SRL Borșa (Iași) ; Ada System Telecom Ileana/Călărași ; - Propunerea a fost aprobată fiind votată în unanimitate. Dl. Răsvan Popescu a propus sancționarea cu somație publică pentru nerespectarea art. 82.1 și 2 pentru mai mulți distribuitori de servicii, lista acestora urmează să fie facută publică pe site-ul CNA în cel mai scurt timp.

*Consiliul a decis sa aplice căte o singură somație pentru postrile care au încălcat prevederile legale.

3. Rapoarte ale inspectorilor - Recomandări ale C.N.A. privind campaniile de interes public.

Consiliul a luat la cunoștință.

4. Radio Dobrogea - autosesizare

Nu se confirmă reclamația.

5. Radio Reșița - cu reclamație.

Nu se confirmă reclamația.

6. Info HD Deva - cu reclamații.

Nu se confirmă reclamația.

7. Estrada TV București - cu reclamație.

Dl. Mircea Toma a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art. 64.1.b) din Codul audiovizualului, pentru emisiunea La ordinea zilei, difuzată pe data de 07.10.2021). Propunerea a fost aprobată fiind votată în unanimitate.

8. RTS Șimian/Mehedinți - cu reclamație.

Se va transmite răspuns către petent.

9. Campus TV Buzău - cu reclamație

Dl. Nicolaie Bălașa a propus transmiterea de scrisoare de atențioonare în baza art. 83 din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată fiind votată în unanimitate.

10. Alba Carolina TV Alba Iulia - cu reclamație.

Dl. Mircea Toma a propus transmiterea de scrisoare de atenționare în vederea respectării legislației în vigoare. Propunerea a fost aprobată fiind votată în unanimitate.

Celelalte subiecte se reportează pentru ședința viitoare.

Următoarea ședință va fi anunțată în timp util.

11. Apollonia TV Iași - cu reclamație.

12. RTT Brașov - cu reclamații

XV. Diverse.

PDF - 368.2 ko
IX Decizii de autorizare 04-01-2022

PDF - 124.2 ko
RETRAGERE AVIZE lit b

PDF - 114.3 ko
RETRAGERI AVIZE lit.c