Extras din procesul verbal al ședinței de duminică 09.06.2024

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Borsos Orsolya, Dorina Rusu, Oana Dincă, Cristina Pocora, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Mircea Toma, Valentin Jucan, Ionel Palăr
Ședința s-a desfășurat on-line. Președinte de ședință Monica Gubernat

12.06.2024


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate cu suplimentarea propusă de dna. Monica Gubernat, raport de monitorizare Radio Campus Slobozia, respectiv raport de monitorizare Antena 3 CNN.

De asemenea, Consiliul a aprobat suplimentarea ordinii de zi cu rapoartele Direcției Control pentru posturile de televiziune CAMPUS TV din Buzău și ANTENA 3/ANTENA 3 HD din Constanța, jud. Constanța.

I. Rapoarte ale Direcției de Monitorizare - emisiuni difuzate în data de 09.06.2024

  • Realitatea Plus - autosesizare

Domnul Mircea Toma a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor art. 14 lit. a) raportate la cele ale art. 13 lit. b), precum și pentru încălcarea prevederilor art. 14 lit. c) din Decizia CNA nr. 150 din 3 aprilie 2024 privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2024.
În cadrul emisiunii „Tu decizi”, Claudiu Giurgea a menționat că „trebuie să mergem cu toții să punem ștampila, să-i scoatem pe ăștia care ne-au furat până astăzi, cum zicea cineva mai devreme...” ; de asemenea, în edițiile de la orele 11.58 și 12.59 a fost difuzat un spot electoral.
Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

  • Antena 3 CNN

Domnul Mircea Toma a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru o știre despre un incident petrecut în Slatina, difuzată cu încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, iar doamna Monica Gubernat a propus somație pentru încălcarea art. 64 alin. (1) lit. b) din Cod.
Propunerea domnului Mircea Toma a fost aprobată, întrunind 6 voturi (dl. Mircea Toma, dna. Dorina Rusu, dna. Cristina Pocora, dna. Oana Dincă, dl. Valentin Jucan, dl. Ionel Palăr), iar propunerea dnei Monica Gubernat a întrunit 4 voturi (dna. Monica Gubernat, dna. Ramona Sorescu, dna. Orsolya Borsos, dl. Nicolaie Bălașa).

Totodată, în urma analizării rapoartelor întocmite pentru posturile din teritoriu, CNA a decis în unanimitate să atenționeze în scris Radio Campus din Slobozia (propunerea dnei. Cristina Pocora), Campus TV din Buzău și Antena 3 Constanța (propunerile dlui Toma) pentru nerespectarea prevederilor art. 13 și 14 din Decizia CNA nr. 150 din 3 aprilie 2024.