Extras din procesul verbal al ședinței de marți 11 iunie 2024 ora 10:00.

Ședința de marți s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Borsos Orsolya, Oana Dincă, Cristina Pocora, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu, Mircea Toma, Ionel Palăr, Valentin Jucan. Ședința de miercuri nu a mai avut loc. Ședința s-a desfășurat on-line. Președinte de ședință Monica Gubernat

13.06.2024


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate cu precizarea că la pct. V este întocmit și raport al Direcției Monitorizare (dl Valentin Jucan nu a fost prezent în momentul votului).

I. Adresa nr. 6784 din 27.05.2024 și din 28.05.2024 de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și, respectiv, de la Coaliția PRO DEEE referitoare la campania de interes public Colectare corectă în vederea reciclării Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice.

Solicitarea a fost aprobată în unanimitate, perioadă de difuzare de 6 luni pe radio și tv, posturi locale regionale și naționale. (dl Valentin Jucan nu a fost prezent în momentul votului).

II. Modificări licențe audiovizuale

  • SC CEE BROADCASTING CO. SRL București - modificare modalitate de difuzare pentru 9 servicii de programe.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările. (dl Valentin Jucan nu a fost prezent în momentul votului)

III. Retragere licență audiovizuală - Favorit FM Pașcani și raport DC privind serviciul de programe Vâlcea 1 din Râmnicu Vâlcea.

Favorit FM - expirare de drept - consiliul a luat act ; Vâlcea 1 - retragere licență ca urmare a încălcării art. 57 din Legea audiovizualului.

Consiliul a aprobat în unanimitate retragerea. (dl Valentin Jucan nu a fost prezent în momentul votului).

Frecventele vor fi afișate pe site-ul CNA, urmând a fi scoase la concurs.

IV. Adresa nr. 7102/04.06.2024 de la Biroul Electoral Central, referitoare la sesisarea formulată de partidul REPER cu nr. 7027/ 03.06.2024. (pdv SJRRE) Se va transmite răspuns conform pdv formulat de SJRRE - se vor adăuga date din monitorizările efectuate.

V. Adresa nr 6731/24.05.2024 referitoare la site-ul www.emisiuni.net (pdv SJRRE)

Consiliul a decis în unanimitate transmiterea de adrese către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, către Directoratul Național de Securitate Cibernetică, pentru identificare proprietar. De asemenea se va transmite informare către posturi.

VI. Rapoarte ale Direcției Monitorizare :

1. Posturi TV și radio - emisiuni de Știri și de dezbatere destinate campaniei electorale, difuzate în perioada 24.05 - 30.05.2024

Nu au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare.

VII. Rapoarte ale Direcției Control :

1. Posturi TV și radio - emisiuni de Știri și de dezbatere destinate campaniei electorale, difuzate în perioada 24.05 - 30.05.2024

Ca urmare a analizei efectuate posturilor Consiliul a decis, în unanimitate, transmitere de scrisori de atenționare către :

Constanța Info, Tele 3 Tg. Jiu și Olt TV.

De asemenea, pentru postul Olt TV vor fi efectuate verificări privind dotările tehnice ale studioului, la inițiativa domnului Jucan.

Tomis Tv, Mehedințiul meu - au obligația să se notifice.

Pentru celelalte posturi nu au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare

Celelalte subiecte se reportează pentru ședința viitoare.

Următoarea ședință va fi anunțată în timp util.

VIII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare - cu reclamații - REPORTATE :

A. Luna Februarie 2024 :

1. Realitatea Plus (9 rapoarte)

B. Luna MARTIE 2024 :

Antena 3 CNN (6 rapoarte), Cinemaraton (1 raport), Digi 24 (2 rapoarte), Global News (7 rapoarte), Prima Comedy (1 raport), Prima TV (1 raport), PRO TV (6 rapoarte), Radio ZU (1 raport), Realitatea Plus (14 rapoarte), Realitatea Sportivă (1 raport), România TV (18 rapoarte), TVR 1 (1 raport).

IX. Rapoarte ale Direcției Monitorizare :

1. Posturi TV și radio - emisiuni de Știri și de dezbatere destinate campaniei electorale, difuzate în perioada 31.05 - 08.06.2024

X. Diverse.