Extras din procesul verbal al şedinţei de marți, 10 martie 2020 – ora 10.00.

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu. Președinte de ședință : Monica Gubernat

11.03.2020


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

Referitor la situația actuală privind coronavirus - d-na Monica Gubernat a propus transmiterea unei Instrucțiuni către radiodifuzori prin care să se stabilească unele măsuri cu caracter temporar privind depunerea documentelor prin metode de comunicare la distanță (servicii de curierat sau poștă.)

Propunerea a fost aprobată în unanimitate

I. Solicitare prelungire valabilitate licență audiovizuală : S.C. SUD MEDIA PRODUCTION SRL Tg. Jiu pentru TV Sud din Tg. Jiu.

Solicitarea a fost aprobată în unanimitate (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

II. Modificare licență audiovizuală : S.C. STV SÂNNICOLAU MARE SRL Sânnicolau Mare/ Timiș pentru postul STV din Sânnicolau Mare - solicitare acord modificare sediu social

Solicitarea a fost aprobată în unanimitate (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

III. Solicitare ceadare licență audiovizuală : S.C. MEDIA STIL SRL Vaslui - modificarea structurii serviciului de programe Radio Smile din Negrești și cedarea licenței către S.C. SMILE AUDIO PRODUCTION SRL Vaslui

Solicitările au fost aprobate în unanimitate (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

IV. Retragere licență audiovizual : Mix 3 din Predeal - la cerere

Licența a fost retrasă în unanimitate (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

V. Decizii de autorizare.

11 solicitări - DA - Unanimitate (d-na Cristina Pocora nu a participat nici la analizarea solicitărilor nici la vot)

A se vedea Anexa la extrasul de proces verbal postat pe site-ul C.N.A.

PDF - 1 Mo
Energy Cugir Harta 100 W

PDF - 1 Mo
Energy Cugir Harta 200 W

PDF - 992.2 ko
Impuls TM harta 100 W

PDF - 636.9 ko
Impuls TM harta 200 W

PDF - 402.4 ko
Sol dec aut 10.03.2020

VI. Adresa nr. 2143/04.03.2020 de la S.C. PLAYTIME MEDIA SRL – solicitare prelungire cu 6 luni a termenului de intrare în emisie pentru Amaro TV și Amaro TV RO.

Solicitarea a fost aprobată în unanimitate și de asemenea adresă de atenționare pentru depășire termen depunere documentație (dl. Alexandru Kocsis, d-na Borsos Orsolya nu au fost prezenți în momentul votului).

VII. Rapoarte ale Direcției Monitorizare :

A. Reportate :

1. Kanal D - emisiunea Puterea dragostei difuzată în perioada 09.01 - 24.02.2020 - cu reclamații

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 50.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului raportate la dispozițiile art. 19 alin. (2) lit. a) și f) și la cele ale art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul audiovizualului.

Propunerea a fost aprobată în unanimitate (d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă la dezbateri și vot, dl. Răsvan Popescu nu a fost prezent în momentul votului)

B. Noi :

1. Digi 24 - emisiunea Jurnal Digi 24/Campania Statul la stat difuzată în perioada 23 - 26.02.2020 - cu reclamație (persoană lezată)

Nu au fost constatate abateri

2. România TV :

1. Emisiuni de știri difuzate pe 16 și 17.02.2020 - cu reclamație (persoană lezată)

Nu au fostcostatate abateri

2. Emisiunea Punctul culminant difuzată pe data de 19.02.2020 - cu reclamație (persoană lezată).

D-na Dorina Rusu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art. 64.1.b din Codul audiovizualului. Propunerea nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. Au votat pentru : d-na Dorina Rusu, dl. Alexandru Kocsis

3. PRO X, PRO Cinema - promo pentru serialul Bărbat în minoritate difuzat pe data de 17.02.2020 - cu reclamație

A fost o eoroare de natura tehnica pe care postul și-a asumat-o, reprezentantul postului și-a cerut scuze

4. Posturi TV - spotul publicitar Digi mobil difuzat în perioada 17 - 23.02.2020 - cu reclamație și pdv RAC

Nu încalcă legislația audiovizualului

5. Antena 1, Antena Stars, B1 TV, Digi 24, Digi Sport 1, Etno TV, Kanal D, PRO TV, TVR 1, TVR 2 - emisiuni difuzate în perioada 01 - 15.02.2020 - cu reclamații

  • B1TV, Digi Sport 1 - nu au fost constatate abateri
  • Antena 1 (3 rapoarte) - cu reclamații

Pentru emisiunea Poftiți la muncă din data de 10.02.2020 - dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru încălcarea art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului. Propunerea a fost aprobată cu 9 voturi pentru și 1 vot împotrivă (d-na Monica Gubernat)

Pentru celelalte emisiuni reclamate - nu au fost constatate abateri

  • Antena Stars - emisiunea Star matinal din din data de 11.02.2020 - cu reclamație

D-na Dorina Rusu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea art. 30 din Codul audiovizualului, art. 39.2 și a art. 42^2 din Legea audiovizualului iar d-na Monica Gubernat a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art. 42^2 din Legea audiovizualului

Propunerea d-nei Monica Gubernat a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (d-na Dorina Rusu, d-na Cristina Pocora, d-na Borsos Orsolya, dl. Alexandru Kocsis au votat pentru amendă 10.000 de lei)

  • Digi 24 - emisiunea Jurnal din 05.02.2020 - cu reclamație Reprezentantul postului, prezent la ședință, și-a asumat greseala și a cerut scuze
  • Etno TV - emisiunea Cu văru`nainte ! difuzată pe data de 02.02.2020 Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului raportate la dispozițiile art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului iar d-na Cristina Pocora a propus sancționarea postului cu somație publică, aceleași articole.

Propunerea d-lui Radu Herjeu a fost aprobată cu 7 voturi pentru și 3 voturi împotrivpă (d-na Cristina Pocora, d-na Dorina Rusu, dl. Răsvan Popescu au votat pentru somație publică)

  • Kanal D (2 rapoarte) - cu reclamații

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 5.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului - emisiunea Teo show din 11.02.2020.

Propunerea a fost aprobată cu 7 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (d-na Dorina Rusu, d-na Ramona Sorescu/(d-na Cristina Pocora nu a fost prezentă la dezbateri și vot)

Referitor la emisiunea Survivor - nu au fost constatate abateri

  • PRO TV (5 rapoarte) - cu reclamații

Pentru emisiunea Românii au talent ediția din 07.02.2020 - dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea prevederile art. 18 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului

Propunerea a fost aprobată cu 6 voturi pentru, următorii membri : Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Radu Herjeu

Pentru celelalte emisiuni reclamate - nu au fost constatate abateri -

  • TVR 1 (1 raport) - cu reclamație - nu au fost constatate abateri
  • TVR 2 - emisiunea Regatul sălbatic difuzată pe data de 03.02.2020 - cu reclamație

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului cu somație publică pentru încălcarea art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului raportate la dispozițiile art. 19 alin. (2) lit. a) din Codul audiovizualului.

Propunerea a fost aprobată cu 8 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (d-na Dorina Rusu, dl. Răsvan Popescu)

VIII. Rapoarte ale Direcției Control :

1. RTT Brașov - cu reclamație

Nu au fost constatate abateri

2. S.C. Broadcast Media Network Drobeta Tr. Severin - raport al inspectorului

S-a luat la cunoștință

3. Posturi de televiziune și radio - rapoarte ale inspectorilor Radio Guerrilla Iași - adresă de atenționare - Unanimitate (dl. Răsvan Popescu, d-na Cristina Pocora nu au fost prezenți în momentul votului) Magic FM Ciulnița - solicitare de punct de vedere

IX. Diverse.