Extras din procesul verbal al şedinţei de miercuri, 12 august 2020 – ora 11.00

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului : Monica Gubernat, Dorina Rusu, Alexandru Kocsis, Nicolaie Bălașa, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Cristina Pocora, Răsvan Popescu. Ședința s-a desfășurat on-line Președinte de ședință Monica Gubernat

13.08.2020


envoyer l'article par mail title=

Proiectul ordinii de zi a fost aprobat în unanimitate.

I.Solicitări licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice :

1.S.C. ARTFEST CONSULTING SRL București pentru CINETUBE/CINETUBE HD din București

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

2.S.C. ANTENA 3 SA București pentru Antena 3 din Slatina

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea. i II.Modificări licențe audiovizuale :

1.S.C. STV SÂNNICOLAU MARE SRL Sânnicolau Mare pentru STV din Sânnicolau Mare – modificare sediu social, structură serviciu de programe și reautorizare

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

2.S.C. RADIO GALAȚI MEDIA SRL Galați pentru Lider FM din Galați – modificare acționariat societate

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

3.S.C. ENTIRE BROADCASTING SYSTEM SA Cluj-Napoca - modificare elemente de ientificare EBS Radio din Cluj-Napoca și Dej.

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.

III.Decizii de autorizare.

S.C. PUBLIVOL CREATIV SA - METROPOLA TV București S.C. STV SÂNNICOLAU MARE SRL - STV

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarile.

IV.Adrese :

  • nr. 7482/06.08.2020 de la S.C. GREEN GOLD MEDIA TV SRL - privind prelungirea termenului de intrare în emisie pentru serviciul de programe Kapital TV/Kapital TV HD cu difuzare pe satelit

Consiliul a respins solicitarea cu 5 voturi pentru și 3 voturi împotrivă (dl. Radu Herjeu, dl. Gabriel Tufeanu, dl. Alexandru Kocsis).

  • nr. 7483/06.08.2020 de la S.C. GREEN GOLD INTERNAȚIONAL FM SRL - privind prelungirea termenului de intrare în emisie pentru serviciul de programe Kapital TV Hunedoara și retragerea licenței audiovizuale pentru serviciul de programe Kapital TV Timiș

Consiliul a respins solicitarea de prelungire a termenului de intrare în emisie cu 5 voturi pentru și 3 voturi împotrivă (dl. Radu Herjeu, dl. Gabriel Tufeanu, dl. Alexandru Kocsis).

Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea de retragere a licenței audiovizuale pentru serviciul de programe Kapital TV Timiș.

V.Rapoarte ale Direcției Control :

A.Reportate :

1.Posturi Radio-TV și CATV - rapoarte ale inspectorilor

D-na Dorina Rusu a propus scrisoare de atenționare către toate posturile cu probleme pe structura de programe.

Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

D-na Dorina Rusu a propus scrisoare de atenționare către postul Info TV Rășinari pentru depășirea duratei de publicitate. Propunerea a fost respinsă cu 6 voturi împotrivă și două voturi pentru (d-na Dorina Rusu, dl. Nicolaie Bălașa)

Dl. Radu Herjeu a propus sancționarea postului Info TV Rășinari cu somație publică pentru depășirea duratei de publicitate. Propunerea a fost aprobată cu 6 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (dl. Nicolaie Bălașa, d-na Dorina Rusu)

S.C. BMC SEC-TEL SRL - Dl. Gabriel Tufeanu a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 40.000 de lei pentru încălcarea art. 74.3 și art. 82.1 din Legea audiovizualului. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

D-na Monica Gubernat a propus transmiterea de adrese către radiodifuzorii Antena 1, Pro TV și Kanal D, pentru a afla dacă au dat acord de retransmisie, și adresa către Poliție.

Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

B.Noi :

1.Tele 2 Drobeta Tr. Severin - cu reclamație (persoană lezată) Consiliul a decis în unanimitate răspuns către petent - termenul de 30 de zile privind inregistrarile martor a fost depasit iar emisiunea nu a fost difuzată pe post ci doar on-line.

VI.Diverse.

Consiliul a decis în unanimitate transmiterea unei adrese către Guvernul României referitor la campania electorala privind alegerilor locale.