Campania « Radarul Pădurilor »

12.11.2014


envoyer l'article par mail title=

În atenţia radiodifuzorilor

Ref. la Campania de informare preventivă privind programul de stopare a defrișărilor ilegale denumit “Radarul Pădurilor”

Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură din cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice a informat CNA cu privire la faptul că urmează să deruleze o campanie de infomare preventivă a publicului privind Programul de stopare a defrișărilor ilegale denumit “Radarul Pădurilor”. Prin difuzarea spotului TV aferent acestei campanii se urmărește conștientizarea și informarea publicului asupra impactului vătămător al defrișărilor ilegale, precum și încurajarea acestuia de a se implica și de a participa activ în acest program.

Având în vedere Acordul de colaborare încheiat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură (conform deciziei luate în ședința publică din data de 16.10.2014), vă adresăm rugămintea de a sprijini desfășurarea în bune condiții a acestei campanii prin difuzarea spotului TV aferent, cu respectarea prevederilor legislației audiovizuale referitoare la campaniile noncomerciale.

Respectând prevederile Deciziei nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele noncomerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative : a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă ; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”.

De asemenea, menționăm că Acordul de colaborare dintre cele două instituții prevede că această campanie este însoțită de mesajul “Campanie derulată în parteneriat cu Consiliul Național al Audiovizualului”.

Vă informăm că potrivit art. 6, alin. (1) al Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, decizia editorială de difuzare a unor spoturi radio/tv aparţine exclusiv radiodifuzorului.

Date de contact pentru Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură : telefon 021.316.02.15, fax 021.319.46.09, e-mail Contact apepaduri.gov.ro.

Laura GEORGESCU

Preşedinte


Puteţi descărca aici

Spotul TV al DAPP aferent Campaniei « Radarul Pădurilor »

QuickTime - 39.7 Mo
Radarul Padurilor