Comunicat - Sancțiuni, Ședința CNA din data de 28.02.2013

28.02.2013


envoyer l'article par mail title=

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat în şedinţă publică Raportul întocmit de Serviciul Inspecţie cu privire la modul în care sunt retransmise programele de televiziune pentru adulţi (18+) în 78 de reţele CATV analogice/digitale, satelit – DTH sau IPTV. Conform verificărilor făcute, societăţile RCS & RDS, UPC România, DIGITAL CABLE SYSTEMS (Focşani, Braşov), CANAL S (Constanţa), TELECABLU & NET (Focşani) şi FOCUS SAT ROMÂNIA nu au respectat prevederile art. 27 alin. 2, lit. a şi b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. În consecinţă, CNA a decis sancţionarea acestor societăţi cu somaţie publică.

De asemenea, Consiliul a decis retragerea avizului de retransmisie societăţii S.C. TELELOVIŞTEA S.R.L., jud. Vâlcea pentru încălcarea prevederilor legislaţiei audiovizuale (art. 74 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002).

În aceeaşi şedinţă publică, CNA a analizat raportul întocmit de Direcţia Monitorizare ca urmare a reclamaţiilor primite de la CSM cu privire la o serie de emisiuni difuzate de postul Antena 3 în luna ianuarie 2013, emisiuni în care s-au aflat în discuţie subiecte legate de această instituţie. Constatând că radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 34 alin. 1, art. 40 alin. 1 şi 2, art. 66 alin. 1 (a) şi 2 din Codul audiovizualului şi nici dispoziţiile art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul a hotărât să sancţioneze postul cu amendă în cuantum de 15.000 de lei.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul