Comunicat - Sancţiuni, Şedinţa CNA din data de 30.04.2013

30.04.2013


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni :

  • Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Galaxy TV/Drobeta Turnu Severin pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 30 şi 40 alin. 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul ediţiei din data 10.04.2013 a emisiunii „Observ tot”. (art. 3 (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor ; art. 30 Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine ; art. 40 (3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.)
  • Somaţie publică postului de televiziune eMARAMUREŞ TV/Baia Mare, pentru încălcarea prevederilor art. 2, art. 3 alin. 3 şi art. 4 alin. 1 din Codul audiovizualului în cadrul emisiunii „30 de minute” difuzată în data de 11.04.2013 (art.2 Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte principiul interesului superior al minorului ; art.3 (3) Dreptul minorului la respectarea vieţii private şi la propria imagine prevalează în faţa necesităţii de informare, cu atât mai mult în cazul minorului aflat în situaţii dificile ; art.4 (1) Este interzisă difuzarea oricăror indicii care ar putea duce la identificarea minorului în vârstă de până la 14 ani, în situaţia în care acesta este victimă a unui abuz sexual sau este acuzat de comiterea unor infracţiuni ori a fost martor la săvârşirea acestora.)
  • Somaţie publică postului de radio Fresh FM/Slobozia pentru nerespectarea prevederilor art. 54 alin. 2 din Legea Audiovizualului potrivit cărora : Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e).

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul