Comunicat - Sancțiuni, Ședința CNA din data de 12.11.2013

12.11.2013


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis aplicarea următoarelor sancţiuni :

  • Decizie de intrare în legalitate în privinţa spotului pentru promovarea produsului „Supramax Mobil Gel”, spot difuzat de posturile de radio Europa FM, Pro FM, Radio România Actualităţi, Magic FM şi Kiss FM (perioada monitorizată iulie – septembrie 2013). Consiliul a constatat că publicitatea respectivă contravine prevederilor art. 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului potrivit cărora „comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale” ;
  • Somaţie publică postului Radio Campus pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 54 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 conform cărora „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice pentru Halley TV Borşa.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul