Comunicat de presă

17.06.2010


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţa publică din data de 17.06.2010, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat raportul de monitorizare pentru emisiunile de ştiri şi dezbateri, difuzate de postul Realitatea TV, în perioada 3-11.06.2010. Monitorizarea a fost întocmită de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiei ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu. C.N.A. a constatat încălcarea prevederilor legislaţiei audiovizuale în vigoare, respectiv principiile de asigurare a imparţialităţii şi a echilibrului prevăzute de art. 71 alin. 1 lit. a şi alin. 3 („Prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie se asigură, de regulă, în cadrul aceleiaşi emisiuni sau, în mod excepţional, în emisiunile următoare ; în cazul în care cei solicitaţi refuză să îşi precizeze punctul de vedere, acest fapt se menţionează pe post.”), precum şi dispoziţiile art. 42 alin. 1 şi 2, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care se referă la dreptul persoanei la propria imagine şi obligaţia radiodifuzorului de a aplica principiul audiatur et altera pars. Postul Realitatea TV a fost sancţionat cu somaţie publică.

În cadrul aceleiaşi şedinţe publice, Consiliul a hotărât somaţie cu intrare în legalitate în termen de o săptămână în vederea completării documentaţiei de cesiune pentru S.C. Timm Press S.R.L..

C.N.A. a aprobat prin vot solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice pentru postul Oltenia 3.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul