Extras din procesul verbal al şedinţei de marți, 27 noiembrie 2012, ora 10.30

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului : Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Valeriu Mircea Deacă, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Constantin Duțu, Valentin Alexandru Jucan, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare.

29.11.2012


envoyer l'article par mail title=
JPG - 37.2 ko

1. Solicitare prelungire licență audiovizuală :

  • S.C. Intex Prim SRL C-lung Muscel pentru Muscel TV.

Consiliul a aprobat solicitarea cu 9 voturi pentru și 1 vot împotrivă (dl. Valentin Alexandru Jucan).

2. Solicitare modificare licență audiovizuală :

  • S.C. MD-I Fleisch SRL Târgoviște pentru MDI TV (modificare din local în regional).

Consiliul a aprobat extiderea ariei de difuzare în județele limitrofe respectiv Argeș, Giurgiu și Teleorman (dl. Mititelu a votat împotrivă).

  • Dl. Gelu Trandafir a solicitat să vadă ultimele 2 ediții ale emisiunii Jurnal administrativ argeșean, difuzate de către postul Muscel TV.
  • Doamna Narcisa Iorga a propus ca, după ce se termină campania electorală, să se discute în Consiliul problema achiziției de spații editoriale de către radiodifuzori, în baza unor contracte încheiate cu primăriile, consiliile judeețene sau prefecturile (stabilirea unei strategii, având în vedere că situația este la nivel național).

3. Rapoarte ale Direcției Monitorizare cu privire la emisiunile difuzate de posturile de televiziune și radio centrale în campania pentru alegerile parlamentare, perioda 16 – 22.11.2012 (11 posturi de televiziune și 6 posturi de radio) și reclamații privind emisiunile din campanie.

  • B1 TV – reclamații referitoare la emisiunea Lumea lui Banciu.

În urma vizionării imaginilor, a analizării raportului de monitorizare și a discuțiilor cu reprezentantul postului nu au fost constatate încălcări.

4. Rapoarte de monitorizare :

  • Realitatea TV – emisiunea Dosar de candidat, difuzată pe data de 24.10.2012 – reclamația nr.15.910/08.11.2012.

În urma vizionării imaginilor, a analizării raportului de monitorizare și a discuțiilor cu reprezentantul postului, Consiliul a hotărât cu 6 voturi pentru, următorii membri : Gelu Trandafir, Narcisa Iorga, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Mircea Deacă, Mihai Mălaimare, să se trimită postului decizie de acordare a dreptului la replică reclamantului.

Celelalte subiecte de pe ordinea de zi se vor reprograma în ședința de miercuri, 28.11.2012.

  • Sport.ro – emisiunea Ora exactă în sport, difuzată pe data de 09.11.2012 – reclamațiile nr.16233 și nr.16234/12.11.2012, cu punct de vedere de la post (reluare vot).
  • Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Național TV, OTV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1duratele orare ale inserțiilor de publicitate – perioada 01.09.2012 – 31.10.2012.
  • Posturi TVspotul publicitar pentru cuțitul Miracle Blade.

5. Decizii de autorizare.

6. Solicitare cedare licență audiovizuală :

  • S.C. CCC Blue Telecom SA Galați către S.C. Interaction Blue SRL Galați pentru Mega TV Brăila.

7. Solicitare licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice : S.C. Ard-Sat SA Bistrița pentru As-TV Bistrița.

8. Solicitări modificări licențe audiovizuale și prelungire termen intrare în emisie.

9. Diverse.