Extras din procesul verbal al şedinţei de miercuri, 5 decembrie 2012, ora 10.30

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului : Răsvan Popescu, Ioan Onisei, Valeriu Mircea Deacă, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Valentin Alexandru Jucan, Christian Mititelu, Lorand Turos.

07.12.2012


envoyer l'article par mail title=

1. Rapoarte de monitorizare :

  • Sport.ro – emisiunea Ora exactă în sport, difuzată pe data de 09.11.2012 – reclamațiile nr.16233 și nr.16234/12.11.2012, cu punct de vedere de la post (reluare vot).

S-a reluat votul pe cele 3 propuneri : somație publică și drept la replică, somație publică, amendă în cuantum de 10.000 de lei. După 2 tururi de vot niciuna din propuneri nu a obținut numărul legal de voturi pentru a fi aprobată.

Se va relua votul în ședința următoare.

  • Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Național TV, OTV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1duratele orare ale inserțiilor de publicitate – perioada 01.09.2012 – 31.10.2012.

În urma analizării raportului de monitorizare și a discuțiilor cu reprezentanții posturilor prezenți, Consiliul a hotărît în unanimitate sancționarea postului OTV cu amendă în cuantum de 15.000 de lei și a postului Realitatea TV cu somație publică.

  • Posturi TVspotul publicitar pentru cuțitul Miracle Blade.

Consiliul a hotărât în unanimitate să se trimită decizie de intrare în legalitate a spotului.

2. Discuții referitoare la Proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea Legii audiovizualului.

În urma discuțiilor cu reprezentanții ARCA, ACC, IAA, Consiliul a hotărât să se trimită adresă răspuns către Guvernul României și MCTI. Avand în vedere parerile divergente atât în rândul membrilor Consiliului, cât și a reprezentanților mai sus enumerați, ar fi bine ca în afară de ANCOM, CNA și Consiliul Concurenței să fie consultați și principalii actori din piață.

3. Solicitări cedări licențe audiovizuale :

  • S.C. Topro SRL Roșiori de Vede către S.C Topro Consulting SRL Roșiori de Vede pentru Radio Impact ;
  • Centrul de Dezvoltare Sârbo Român către Asociația Centrul Multimedia Sârbo Român Media Link pentru Radio Banat Link Timișoara.

S-au aprobat.

PDF - 29.6 ko
Notă
Radio Banat Link Timișoara

PDF - 69.5 ko
Notă
Radio Impact

4. Solicitări modificări licențe audiovizuale.

S-au aprobat.

PDF - 174.3 ko
Notă
Tele M’ Neamţ

PDF - 131 ko
Modificări TV

PDF - 107.8 ko
Modificări Radio

5. Diverse.