CAMPANIA 112 - În atenţia posturilor de televiziune şi de radio

03.09.2013


envoyer l'article par mail title=

În atenţia posturilor de televiziune şi de radio

Ref. la „Campania naţională de educare şi informare a populaţiei referitoare la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului 112”.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitatea sa de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, a informat CNA cu privire la faptul că intenţionează să desfăşoare, în perioada septembrie – decembrie 2013, „Campania naţională de educare şi informare a populaţiei referitoare la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului 112”.

Iniţiatorul campaniei a avut în vedere faptul că Sistemul 112 este un serviciu naţional public, cunoaşterea şi importanţa acestuia fiind vitale atât pentru cetăţenii români, cât şi pentru cei străini aflaţi pe teritoriul ţării noastre sau în spaţiul Uniunii Europene.

Întruniţi în şedinţa publică din data de 04.06.2013, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au fost de acord cu propunerea STS de a fi parteneri în demersul de a derula în spaţiul audiovizual, prin intermediul unor spoturi audio şi video, campania mai sus-menţionată.

În acest context, Consiliul vă adresează rugămintea de a sprijini această campanie care respectă prevederile art. 141 din Codul audiovizualului, prin difuzarea spoturilor aferente.

În conformitate cu prevederile art. 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele noncomerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative : a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă ; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea „Mesaj de interes public”.

Vă informăm că potrivit art. 6, alin. (1) al Legii audiovizualului, decizia editorială de difuzare a unor spoturi radio/tv aparţine exclusiv radiodifuzorului.

Persoana de contact din partea STS este domnul Adrian Fulea, Purtător de cuvânt (telefon 021.202.21.41, email : adrian.fulea sts.ro).

Laura GEORGESCU

Preşedinte


Spoturile aferente « Campaniei naţionale de educare şi informare a populaţiei referitoare la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului 112 »

MP3 - 621.4 ko
Spot radio

MPEG4 - 5 Mo
Spot TV