În atenția radiodifuzorilor și a distribuitorilor de servicii

28.10.2013


envoyer l'article par mail title=

În urma evaluării stadiului de implementare a Recomandării privind nivelul tăriei sonore în programele audiovizuale, adoptată de Consiliul Naţional al Audiovizualului la data de 18 iunie a.c. ca un prim pas în demersurile necesare pentru eliminarea neuniformităţilor de tărie sonoră existente, se constată că, la nivelul radiodifuzorilor şi a distribuitorilor de servicii de programe cu acoperire naţională, există o preocupare satisfăcătoare în acest sens.

Dat fiind faptul că neuniformităţile de tărie sonoră fac obiectul unor reclamaţii adresate CNA în mod constant, solicităm tuturor celor implicaţi - inclusiv radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii de programe, locali şi regionali - adoptarea cât mai rapidă a măsurilor tehnice menite să asigure implementarea Recomandării şi informarea CNA, până la data de 10 noiembrie 2013, cu privire la stadiul implementării şi eventualele dificultăţi pe care le întâmpină.

Totodată, comunicăm faptul că, prin activitatea Grupului de lucru Loudness, în acest moment există condiţiile tehnice (platforma hardware şi software) necesare pentru efectuarea, atât de măsurători asupra semnalelor audio utilizate cât şi pentru organizarea unui workshop de training a personalului din cadrul departamentelor tehnice, pe problemele practice legate de implementarea Recomandării.

Legat de organizarea, în perioada noiembrie-decembrie a.c., a workshop-ului de training, adresăm tuturor celor interesaţi invitaţia de a comunica, până cel mai târziu la data de 30 octombrie 2013, intenţia de a participa la aceste module de training, susţinute de membri ai Grupului de lucru Loudness, sub autoritatea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Pentru informaţii suplimentare şi pentru înscrierea la modulele de training, persoana de contact este dl. Dincă Petre, consilier în cadrul compartimentului de reglementări al CNA, tel. 021-305.53.59 ; e-mail : petre.dinca cna.ro.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul


RECOMANDARE privind nivelul tăriei sonore în programele audiovizuale