Revista Presei CNA, 15 Octombrie 2010

15.10.2010


envoyer l'article par mail title=

ACTUALITATE

Pe scurt : Antena 1 acuza CNA de dubla masura in cazul « Irinel in jacuzzi ».
de V.O.
HotNews.ro

Directorul Antena 1 a adresat o scrisoare deschisa membrilor CNA, dupa amenda de 50.000 de lei primita in cazul Acces Direct/« Irinel in jacuzzi », el aratand ca subiectul a fost tratat si de Pro TV/Acasa TV, statii care nu au fost sanctionate. Cel mai mare grup media din Turcia, Dogan Yayin, este tinta mai multor oferte de preluare. Adrian Botan, creative partner McCann Erickson, explica logica din spatele « glumei » publicitare cu « americanizarea » brandului Rom : trezirea patriotismului reactiv. Tabloidul duminical britanic News of the World introduce accesul contra cost pe site-ul sau. Citeşte tot articolul !


Scrisoare pentru libertatea presei
de Adriana Duţulescu
Jurnalul Naţional

Liderii a trei grupuri politice din Parlamentul European, Martin Schulz - liderul grupului S&D, Guy Verhofstadt - liderul grupului ALDE şi Daniel Cohn-Bendit - liderul Greens/EFA, au trimis ieri preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului din România o scrisoare în care cer eliminarea presei din categoria vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, menţionate în Strategia CSAT.

« Este extrem de surprinzător să constatăm că un astfel de act atât de nedemocratic se petrece într-un stat membru al Uniunii Europene, în anul 2010 »... Citeşte tot articolul !


TVR negociază pentru Vrei să fii miliardar
de : Petrişor Obae
Pagina de media

Emisiunea Vrei să fii miliardar ? are șanse să apară în grila postului public de televiziune. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, TVR este în negocieri avansate pentru cumpărarea cunoscutului format de televiziune. Vrei să fii miliardar este un format deținut de compania Sony Pictures.

În cazul în care negocierile se vor finaliza, la TVR va trece și Virgil Ianțu, cel care a prezentat emisiunea când aceasta era difuzată de Prima TV. Citeşte tot articolul !


“Dansez pentru tine", la a zecea aniversare
De Alis Lupu
Evenimentul Zilei
Pro TV lansează azi, de la ora 20.30, cel de-al zecelea sezon al emisiunii « Dansez pentru tine ».

Alături de partenerii lor, vedetele Adela Popescu,Paula Seling, Doiniţa Oancea, Nicola, Răzvan Fodor, Bogdan Vlădău, Octavian Strunilă şi Jorge vor începe lupta în paşi de dans pentru câştigarea marelui premiu de 60.000 de euro.

În prima parte a emisiunii, fiecare pereche va anunţa motivul pentru care a ajuns în ring, după care toţi concurenţii vor dansa în proba de cabaret. Citeşte tot articolul !


OPINII

Elvetianul din « cea mai dificila piata » a grupului Ringier
de Simina Mistreanu
Wall-Street

In pragul intoarcerii in Elvetia, Marius Hagger, managerul de criza al Ringier Romania, vorbeste despre deciziile sale, despre cele ale vesnicului competitor Adevarul Holding si despre ce a invatat in doi ani de criza romaneasca.

Ne-am ruinat unul altuia preturile in toate segmentele

Grupul Ringier a anuntat ieri numirea lui Mihnea Vasiliu in functia de general manager pentru Romania. Cititi un interviu in care Marius Hagger isi analizeaza mandatul de la Bucuresti. Citeşte tot articolul !


DIVERSE

Ce păţeşte copilul tău dacă se uită mai mult de două ore la televizor de Diana MARCU
Mediafax

120 de minute petrecute în faţa unui ecran de televizor sau de calculator au efecte dramatice asupra psihicului un copil, avertizează un studiu recent.

Calculatorul sau privitul la televizor reprezintă recompensa pe care majoritatea copiilor o primesc din partea adulţilor. Evadarea în lumea de dincolo de ecran are însă efecte nebănuite asupra psihicului unui copil, avertizează specialiştii. Potrivit unui studiu recent, mai mult de 120 de minute petrecute zilnic în faţa monitorului unui computer sau televizorului provoacă copiilor traume psihologice, informează ediţia electronică a publicaţiei britanice Daily Mail. Efectele negative ale privitului excesiv la tv nu pot fi şterse şi nici compensate de exerciţiile fizice, susţin realizatorii studiului. Citeşte tot articolul !


Grupul media Dogan a primit mai multe oferte, inclusiv de la News Corp
Autor : CAPITAL Online

Dogan Yayin, cel mai mare grup media din Turcia, prezent şi pe piaţa din România prin Kanal D, a confirmat joi că a primit mai multe oferte pentru unităţile sale, adăugând că oferta venită de la grupul News Corp a fost prea mică.

Compania turcă, implicată într-o dispută cu guvernul şi autorităţile fiscale din Turcia pe tema unor taxe şi impozite restante, nu a dezvăluit identitatea tuturor companiilor care au depus oferte. Cu toate acestea, într-un comunicat remis Bursei de la Istanbul, Dogan a ţinut să precizeze că oferta venită de la News Corp a fost insuficientă. Citeşte tot articolul !