Revista Presei CNA, 2 August 2010

02.08.2010


envoyer l'article par mail title=

• ACTUALITATE

Tipu’ de la cablu, 10.000 de plângeri
Francisca M. Catană
Adevărul
1 aug 2010

Una dintre nemulţumirile cel mai des invocate este întârzierea rezolvării unei defecţiuni

Într-un an şi jumătate, românii au găsit peste 20 de motive de a reclama serviciile operatorilor de internet, cablu şi telefonie RCS & RDS, UPC şi Romtelecom.

Singura nemulţumire a clienţilor reglementată recent de legislaţie este posibilitatea de a renunţa la abonament dacă aceştia nu sunt mulţumiţi de servicii. Citeşte tot articolul


• OPINII

Libertatea presei ameninţată în tot OSCE-ul. De cine ?
Costi Rogozanu
Realitatea.net
01 Aug la 13:17

Este vorba despre ameninţarea de stat. Despre idei ale autorităţilor de a inventa legi ale cenzurii, de a interveni direct în bucătăria televiziunilor publice şi altele asemenea.

Aţi notat sporadic cîte o ştire despre influenţa unui Sarkozy asupra postului naţional, despre ideile unui Berlusconi, despre votul parlamentului ungar pentru media mult mai controlate etc. Citeşte tot articolul


Apă minerală şi invitaţi-surpriză
Cezar PAUL-BĂDESCU
Dilema Veche
29 Iulie 2010

În primăvara aceasta, am auzit pentru prima dată de Bilbor. A apărut, din senin, printre localităţile despre care îmi vorbea fata de la Meteo, la Realitatea TV. Zicea care vor fi temperaturile la Craiova, la Timişoara, la Iaşi, la Cluj-Napoca etc. şi la Bilbor.

Prima dată am crezut că nu am auzit bine, dar dăţile următoare, cînd mi se spunea cum va fi vremea în oraşele importante ale ţării şi, neapărat, şi la Bilbor, am început să intru la idei.

Poate că, peste noapte, a apărut un nou judeţ cu reşedinţa la Bilbor şi nu am auzit eu de mişcarea asta. Citeşte tot articolul


Pentru ce emisiuni merită să deschizi televizorul - Timpul a demonstrat că producţiile bune sunt şi longevive, dar le numeri pe degete.
Dan Arsenie
Evenimentul zilei

Televiziunile româneşti au înţeles că violenţa şi senzaţionalul le garantează audienţa, iar emisiunile de calitate au fost trecute în planul secund. În aceste condiţii, longevitatea unor formate de calitate trebuie să ascundă un mister, pe care încercăm să îl aflăm de la realizatori şi de la oameni care apar pe sticlă.

« Televiziunea are un singur atu. Oferă o informare comodă, nu trebuie să ţii un obiect în mână. În presă sau într-o carte, poţi oricând da pagina înapoi », spune actorul Mircea Albulescu. El crede că o emisiune de calitate este cea care tratează tema aleasă « cu răbdare », pentru ca privitorul să « fie capabil să filtreze informaţiile oferite prin propria personalitate, gândire ». Citeşte tot articolul