Revista Presei CNA, 2 Decembrie 2010

02.12.2010


envoyer l'article par mail title=

· ACTUALITATE

RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro
Mediafax.ro

Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, în decembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus în funcţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat de directorul general Radu Moraru, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.

RCS&RDS a depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) un dosar prin care solicită o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV, care, dacă va primi acordul Consiliului, va fi lansată în luna decembrie. Citeşte tot articolul.


Televiziunea de turism Travel Mix Channel va emite la nivel naţional
Mediafax.ro

Televiziunea de turism Travel Mix Channel a primit, marţi, licenţă audiovizuală prin satelit de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), postul urmând să emită la nivel naţional până la sfârşitul anului.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea S.C. Mixmontan SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru postul Travel Mix Channel. Acţionarii Mixmontan SRL sunt Mengelea Laurenţiu - 50% şi Mengelea Elena Mihaela - 50%. Citeşte tot articolul.


Silviu Prigoană la Senat : Am greşit
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Silviu Prigoană a retras un articol din legea pe care a propus-o Parlamentului. “Am greşit, nu este constituţională”, a spus el despre propunerea ca postul TVR Internaţional să treacă în subordinea Ministerului de Externe.

Celelalte propuneri ale lui Prigoană, printre care şi aceea ca presa scrisă să obţină licenţă de la CNA rămân, însă, în discuţie. Citeşte tot articolul.


PE SCURT : 6 ani de Radio Guerrilla. Ce vedem la Pro TV și la TVR de 1 decembrie. Zoli Toth la Național FM
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Radio Guerrilla, postul deținut de grupul media Realitatea-Cațavencu, sărbătorește astăzi 6 ani de la înființare, sub sloganul Ziua Minților Deschise. Pro TV va împlini, pe 1 decembrie, 15 ani de existență.

TVR1 sărbătorește ziua României cu Herta Mulller, iar Zoli din trupa Sistem are pastile la Naţional FM. Citeşte tot articolul.


Alt articol cu acelaşi subiect :

Realitatea.net - Guerrilla radio. 6 ani si niste vorbe directe


· INTERVIU

Dan Grigore : CNA e părtaş la degradarea audiovizualului şi a vieţii sociale
Interviu realizat de Andreea Pora
Revista 22

Există un contrast foarte mare între Legea audiovizualului şi ceea ce se vede pe ecran. Mai exact, vreau să spun că rezultatele aplicării legii par a fi destul de slabe. Este legea proastă sau instituţia CNA timorată ? Şi una, şi alta. Şi legea are părţile ei proaste, şi instituţia are părţile ei proaste. Dar oare în materie de aplicare a altor legi în România stăm mai bine ? Sunt o droaie de legi în România care nu sunt funcţionale, nu se aplică sau par a fi făcute ca să se încalce. Citeşte tot articolul.


· DIVERSE

Radu Moraru, ultima emisiune la B1TV
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Radu Moraru îşi încheie diseară apariţiile la B1 TV. Ediţia Naşul din această seară va fi ultima difuzată de postul de televiziune deţinut de Bobby Păunescu. Citeşte tot articolul.