Revista Presei CNA, 5 Noiembrie 2010

05.11.2010


envoyer l'article par mail title=

ACTUALITATE

CNA a amendat Realitatea TV pentru prejudicierea imaginii lui Băsescu şi dezinformarea publicului
Mediafax.ro

CNA a decis joi să amendeze cu 10.000 de lei postul Realitatea TV pentru dezinformarea publicului şi prejudicierea imaginii preşedintelui Traian Băsescu în ediţiile din 25 şi 26 octombrie ale emisiunii « Ora de Foc ».

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat, în şedinţa de joi, două sesizări ale Administraţiei Prezidenţiale cu privire la ediţiile din 25 şi 26 octombrie ale emisiunii « Ora de Foc », difuzată de Realitatea TV. Citeşte tot articolul.


Au curs amenzile pentru Iurie Darie şi Anca Pandrea goi la TV
Carmen Maria Andronache
Paginademedia.ro

Posturile de televiziune ProTV (amendă 20.000 de lei), Antena1 (20.000), Kanal D (5.000), Antena2 (somaţie) şi OTV (somaţie) au fost sancţionate de CNA pentru încalcarea legislaţie audiovizuale privind protecţia minorilor prin prezentarea subiectului Iurie Darie – Anca Pandrea care au pozat în ipostaze provocatoare pentru ziarul Naţional.

“Într-o ţară în care bătrâneţea este o condamnare la moarte, atunci când vedem că nişte bătrânei îşi trăiesc viata, eu cred ca e de premiat nu de amendat”, a declarat Cristina Trepcea, unul dintre membrii CNA care s-a opus acestor sancţiuni. Citeşte tot articolul.


Alt articol cu acelaşi subiect :

Mediafax.ro - Posturi TV amendate pentru imaginile cu Iurie Darie şi Anca Pandrea


CNA atenţionează Antena 3 pentru lipsa de imparţialitate şi echilibru a moderatorului Dana Grecu
Mediafax.ro

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să atenţioneze postul Antena 3 pentru lipsa de imparţialitate şi de echilibru a moderatorului Dana Grecu în emisiunea « La ordinea zilei » din 11 octombrie.

Potrivit CNA, în emisiunea « La ordinea zilei » difuzată în data de 11 octombrie, pe postul Antena 3, au fost invitaţi Ovidiu Marian, senator PDL, Constantin Niţă - fost ministru al IMM-urilor (PSD), Mihai Voicu - deputat PNL, Dumitru Costin - lider sindical, Radu Tudor - analist, invitat permanent. Citeşte tot articolul.


Operatorul se extinde pe TV digitala si internet la viteze de 100 Mbps
UPC a inceput sa piarda clienti pe internet si telefonie in al treilea trimestru din 2010

Adrian Vasilache
HotNews.ro

UPC Romania avea un numar total de peste 1,15 milioane abonati in trimestrul trei din 2010, in scadere cu 6,5% (81.300 clienti) fata de aceeasi perioada a anului trecut potrivit datelor grupului Liberty Global.

Operatorul a inregistrat o crestere cu 30% in perioada mentionata pe segmentul serviciilor TV digitale, care nu a compensat reducerea de clienti pe segmentul TV analogic, si mai mult, pierderea de clienti s-a extins inclusiv pe segmentele de internet si telefonie fixa, servicii unde anterior compania raportase cresteri constante. Citeşte tot articolul.


Opinii

CNA ar trebui înlocuit de telecomandă
D.G. Secară
Eveniment de Olt

CNA a ezitat înainte să aprobe prelungirea cu încă nouă ani a licenţei audiovizuale pentru satelit a unui post TV de nişă, ba mai rău, trei dintre membri au votat împotriva măsurii. Ca o culme a coincidenţei, toţi membrii Consiliului care s-au opus prelungirii licenţei au fost propuşi pentru funcţiile pe care le deţin de PDL, partid care în opinia membrilor săi a fost constant atacat de către televiziunea pasibilă de cenzură din partea statului.

În cazul în care nu v-aţi dat seama, Realitatea e postul care de-abia a reuşit să-şi redobândească licenţa, însă n-are importanţă numele pentru că la fel de bine putea fi oricare alt canal TV sau radio. Citeşte tot articolul.


DIVERSE

AUDIO Guvernatorul BNR, catre jurnalisti : « Disciplinati-va, va rog. Nu orice trancanitor are dreptul sa se duca la televizor »
de V.O.
HotNews.ro

« Nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti », a spus joi, intr-o conferinta de presa, Guvernatorul BNR Mugur Isarescu. Declaratiile sale la adresa jurnalistilor au fost facute in timpul prezentarii Raportului privind inflatia, acesta fiind probabil iritat dupa ce un ziarist i-a cerut explicatii mai riguroase privind motivul cresterii inflatiei. Citeşte tot articolul.


Alt articol cu acelaşi subiect :

Mediafax.ro - Isărescu : Presa trebuie să se disciplineze. Nu orice trăncănitor are dreptul să se ducă la televizor


Ucigașul Mihaelei Runceanu, concurent la o emisiune TV
Petrişor Obae
Paginademedia.ro

Daniel Cosmin Ștefănescu, ucigașul Mihaelei Runceanu, este concurent într-o emisiune de televiziune, unde se bate pentru 10.000 de euro. Este vorba de “Închisoare Păcătoșilor”, un reality-show care va fi difuzat de Kanal D.

Ce caută el în emisiune, în continuare : Ștefănescu, care a făcut 17 ani de pușcărie pentru uciderea Mihaelei Runceanu, face parte dintr-un grup cu care doctorul Cristian Andrei face “terapie și consultanță psihologică”. Citeşte tot articolul.


Alt articol cu acelaşi subiect :

Realitatea.net - Ucigaşul Mihaelei Runceanu devine vedetă de televiziune


Stangismul presei americane
de Dragos Paul Aligica
HotNews.ro

Azi problema mass-media americane nu mai este doar o problema americana, ci este si problema noastra. Rolul pe care aceasta il joaca intr-o lume “conectata la nivel global” sub “umbrela hegemoniei Statelor Unite” este greu de exagerat. Analizele si atitudinile acestui grup privilegiat de jurnalisti reverbereaza in toata lumea, formand opinii, perceptii si imagini, ce sunt preluate sau contestate de colegii lor din celelalte colturi ale mapamondului. Citeşte tot articolul.