Comunicat de presă

26.04.2012


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţă publică în data de 26.04.2012, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis intrarea de îndată în legalitate în privinţa spoturilor aferente campaniei de promovare la posturile de televiziune a apei minerale “Aqua Carpatica” (carbogazoasă şi plată). Consiliul a constatat că spoturile sunt difuzate cu încălcarea prevederilor art. 102 alin. 1 („ Este interzisă publicitatea care nu este conformă cu dispoziţiile legale”) şi a dispoziţiilor art. 104 din Codul audiovizualului, potrivit cărora “Sunt interzise publicitatea (...) în care se utilizează practici comerciale înşelătoare sau practici comerciale agresive”.

Comunicările comerciale respective conţin enunţuri de natură să inducă în eroare publicul telespectator : ”Singura apă minerală carbogazoasă din lume, fără nitraţi !” şi „Aqua Carpatica plată este apa cu cel mai scăzut conţinut de nitraţi din România/ Aqua Carpatica plată are concentraţia cea mai mică de nitraţi din România”.

CNA a aprobat solicitările de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru Romantic FM Bucureşti şi Radio ZU Iaşi, Deva, Tulcea, precum şi pentru Radio DADA Focşani.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul