Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 04.04.2023

04.04.2023


envoyer l'article par mail title=

Somație publică - Antena Stars
Decizie de intrare în legalitate – spot publicitar Maria Med

Întrunit în ședința publică din data de 04.04.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să sancționeze cu somație publică postul Antena Stars pentru nerespectarea dispozițiilor art. 46 alin. (2) și ale art. 17 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, la difuzarea emisiunii „Acces direct”, ediția din 08.02.2023.

De asemenea, Consiliul a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate în privința spotului publicitar aferent campaniei de promovare a produsului „Maria Med”, care a fost difuzat fără a se respecta prevederile art. 126 alin. (2) din Codul audiovizualului [„Este interzisă difuzarea de publicitate şi teleshopping în care personal medical sau farmacişti recomandă ori avizează produse alimentare destinate minorilor, produse şi tratamente medicale sau suplimente alimentare”]. Perioada de monitorizare a fost cuprinsă între 13 – 19.02.2023.

Biroul Informare și Relații Publice


Prevederi ale legislației audiovizualului la care facem referire :

Decizia CNA 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual
Art. 17 - (1) În intervalul orar 6,00 - 23,00 nu pot fi difuzate programe, altele decât producţiile audiovizuale de ficţiune şi filmele documentare, care conţin descrieri, reconstituiri sau reprezentări ale unor omucideri/sinucideri, mutilări/automutilări sau tehnici criminale sau ale actelor de violenţă domestică ori ale violurilor sau promovarea practicilor oculte
Art. 46 – (2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta demnitatea şi anonimatul persoanelor cu tulburări psihice.