Comunicat de presă

25.10.2011


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţă publică în data de 25.10.2011, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni :

amendă în cuantum de 20.000 de lei societăţii Ridzone Computers S.R.L. Târgu Jiu pentru încălcarea art. 54 (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, care precizează că “Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”. La stabilirea sancţiunii, Consiliul a ţinut cont şi de faptul că difuzarea serviciului de programe s-a făcut fără a se ţine seama de dispoziţiile art. 58 (1) din Legea audiovizualului ;

amendă în cuantum de 10.000 de lei societăţii Realitatea Media S.A. Bucureşti deoarece nu a respectat prevederile art. 58 (1) din Legea audiovizualului, conform cărora “Difuzarea serviciului de programe poate începe după obţinerea deciziei de autorizare audiovizuală”.

somaţii publice distribuitorilor de servicii S.C. ROMTELECOM S.A. şi S.C. UPC ROMÂNIA S.R.L, întrucât au modificat structura ofertei de programe aprobată pentru localitatea Bucureşti, fără acordul Consiliului, fapt ce contravine prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul