Comunicat de presă - Sancţiuni, Şedinţa CNA din data de 25.04.2013

25.04.2013


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni :

  • Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului de televiziune Curier TV Piteşti pentru încălcarea prevederilor art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 43 alin.1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii „Marilena Baraţă în direct”. (art. 3 (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor ; art. 43 (1) Radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor.)
  • Amendă în cuantum de 10.000 de lei societăţii S.C. Best Media & Foto SRL Sibiu pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 74 alin. 1 din Legea Audiovizualului potrivit cărora : „Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu.”
  • Somaţie publică postului de televiziune B1 TV pentru încălcarea prevederilor art. 67 din Codul audiovizualului în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” difuzată în data de 09.04.2013 (art. 67 În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.)

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul