Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 27.03.2018

27.03.2018


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să sancționeze postul de televiziune Pro TV cu somație publică pentru nerespectarea dispozițiilor art. 62 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora „în cazul în care Consiliul dă câştig de cauză solicitantului, radiodifuzorul va duce la îndeplinire decizia Consiliului în termen de cel mult 3 zile de la data comunicării ei”.

De asemenea, analizând solicitările de modificare a licențelor audiovizuale, Consiliul a sancționat cu somație publică societatea JAZZ MEDIA SRL București, deoarece radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)”.

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății Diplomatic Digital SRL București pentru CineEst și ComedyEst din București.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul