Comunicat de presă. Ședința publică a CNA din 26.04.2018

26.04.2018


envoyer l'article par mail title=

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să aplice următoarele sancțiuni :
- amendă de 35.000 de lei postului Antena 3. La difuzarea emisiunii „Voi cu Voicu”, ediția din data de 28.10.2017, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 73 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora „Este interzisă difuzarea de producţii audiovizuale în care sunt promovate cazuri de vindecare a unor boli grave cu ajutorul tratamentelor convenţionale sau neconvenţionale, dacă diagnosticul şi actele medicale care îl atestă nu au fost certificate de Colegiul Medicilor din România ori de instituţii similare din străinătate” ;
- somație publică postului România TV, pentru nerespectarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. (b) din Codul audiovizualului, în cadrul emisiunii „Breaking news”, ediția din 02.11.2017 [„În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”].

În aceeași ședință, CNA a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății Semsat SRL (Timiș) pentru TV Cablu Băleni din Băleni-Sârbi (Dâmbovița).

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul