Decizia nr. 1204 din 09.12.2010

09.12.2010


envoyer l'article par mail title=

Către

S.C. COLUMNA FILM STUDIO S.R.L.,
Târgovişte, str. Aleea Sinaia nr. 6-8, et. 1, jud. Dâmboviţa

pentru postul de televiziune COLUMNA TV

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 9 decembrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Serviciul Inspecţie cu privire la respectarea condiţiilor de difuzare a publicităţii, de către postul COLUMNA TV, în perioada 22-28 noiembrie 2010.

Postul COLUMNA TV aparţine S.C. COLUMNA FILM STUDIO S.R.L. (licenţa audiovizuală nr. TV 130.5/25.04.1996, decizia de autorizare nr. 315.0/26.10.1999 şi reautorizare nr. 315.2/04.11.2009).

În urma analizării raportului de inspecţie, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul S.C. COLUMNA FILM STUDIO S.R.L. a încălcat prevederile art. 158 alin. (1) din Decizia C.N.A. nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor invocate, este interzisă orice formă de publicitate pentru furnizarea de servicii medicale publice, de stat şi private. În fapt, în perioada 22-28 noiembrie 2010, în cadrul calupurilor de publicitate, postul COLUMNA TV a difuzat un spot publicitar cu o durată de aproximativ 46 secunde în favoarea Centrului Medical Biomedica, deschis în municipiul Târgovişte.

Spotul publicitar a avut următorul conţinut : “Dotat după ultimele standarde, Centrul Medical Biomedica te ajuta să previi şi să tratezi problemele de sănătate. Avem o echipă performantă de medici profesionişti, avem colaborări şi cu cadre medicale de la Bucureşti, acoperim o gama largă de domenii de specializare orice problemă medicală pe care o ai găsindu-şi rezolvarea la noi.
Biomedica pune preţ pe sănătatea ta !”

Membrii Consiliului au constatat că prin difuzarea acestui spot publicitar sunt promovate serviciile oferite de Centrul Medical Biomedica, radiodifuzorul încălcând prevederile art. 158 alin. (1) din Codul audiovizualului, prevederi potrivit cărora este interzisă orice formă de publicitate pentru furnizarea de servicii medicale publice, de stat şi private.

Pentru aceste considerente, Consiliul Naţional al Audiovizualului dispune, în temeiul şi cu respectarea prevederilor art. 15 din Legea audiovizualului, intrarea de îndată în legalitate în privinţa respectării regulilor referitoare la condiţiile de difuzare a publicităţii de către postul de televiziune COLUMNA TV în cadrul calupurilor publicitare.