Comunicat de presă

31.01.2012


envoyer l'article par mail title=

Întruniţi în şedinţă publică în data de 31.01.2012, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni :

Amendă în cuantum de 100.000 de lei distribuitorul de servicii S.C. RCS & RDS S.A. pentru încălcarea prevederilor art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform cărora “Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului” şi a dispoziţiilor art. 82 din Legea audiovizualului referitoare la aplicarea principiului “must carry”. Consiliul a avut în vedere raportul întocmit de Serviciul Inspecţie pentru Bucureşti şi mai multe localităţi din ţară cu privire la situaţia retransmisiei, în sistem digital şi analogic, a programului Naţional 24 Plus, beneficiar al principiului “must carry” ;

Decizie de intrare de îndată în legalitate în privinţa spoturilor de promovare a ţigării electronice “Clever Smoke” şi „Smoketronic” difuzate de posturile de televiziune în programele de “Teleshopping”. Consiliul a apreciat că spoturile sunt difuzate cu încălcarea prevederilor art. 29 alin. (1) lit f) din Legea audiovizualului, potrivit cărora “Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii : (...) f) să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei”.

CNA a aprobat solicitările de licenţă audiovizuală prin satelit pentru Nord TV Borşa şi Realitatea TV Iaşi.

De asemenea, a fost revocată Decizia CNA nr. 19 din 10.01.2012 privind amendarea cu 10.000 lei a S.C. SEIN MEDIA S.R.L. pentru postul ELECTRON M BIT.

Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul